Poletín míří z Plzně do Chomutova, novou smlouvu u Pirátů má Hlava

Foto: hc-slavia.cz

20. června 2016, 13:09

Václav Jáchim

Po odchodu Romana Červenky, Tomáše Pospíšila nebo Antonína Duška se zdálo, že poněkud zeštíhli legie bývalých slávistů v barvách Chomutova, ovšem teď tahle skupina dostává dalšího nového člena. Trenér Vladimír Růžička, jenž v severočeském klubu převzal částečně i práci sportovního manažera, angažuje do mužstva Michala Poletína (na snímku). Urostlý útočník hrál do jara 2015 za Slavii, minulý ročník strávil v barvách Škody Plzeň.

V případě urostlého a fyzicky dobře disponovaného bojovníka se v uplynulých dnech a týdnech spekulovalo, zda se po roční štaci na západě Čech nevrátí k červenobílým, nakonec ale zamíří severním směrem. Chomutovský klub potvrdil, že se s Michalem Poletínem dohodl na smlouvě pro příští sezonu, účastník MS dvacetiletých 2010 znamená další ofenzivní posilu na následující období. V Tipsport extralize dosud Poletín nasbíral 258 startů, vstřelil 34 gólů a přidal 20 asistencí.

Tou největší je zatím Ivan Huml, jehož příchod z Finska Piráti oznámili před několika dny. Dalšími novými tvářemi jsou brankáři Ján Laco, Tomáš Král, obránci Brett Flemming, Lukáš Chalupa, Tomáš Kudělka, útočníci Petr Koblasa a Dávid Skokan. kromě zmíněného Červenky se u Pirátů rozloučili gólmani Kristan, Hanuljak, J. Čech, zadáci Šidlík, Pereťagin, Jánošík, Harant, útočníci Dušek, D. Květoň, Ölvecký, Chlouba  a T. Pospíšil.

Poletín by měl Pirátům přidat na důrazu, Vladimír Růžička jeho schopnosti dobře zná, v sezoně 2010-11 hráče uvedl do nejvyšší soutěže. O místo v sestavě Chomutova bude usilovat rovněž jiný ofenzivní hráč Nicolas Hlava, jenž se s vedením Pirátů dohodl na novém kontraktu. Šikovný mladík sbíral tři roky zkušenosti ve spřátelené Kadani, mezi mantinely nejvyšší soutěže zatím stihl sedm utkání a jeden gól.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz