Facka zlaté generaci. Slovenský hokej asi musí padnout na dno, říká Handzuš

Foto: hokejportal.net

26. června 2015, 11:35

Adam Bagar

Věřili, že nastane velká revoluce slovenského hokeje, jenže ta nepřišla. Drtivá většina Slováků stála při volbě prezidenta hokejového svazu na straně Richarda Lintnera, ovšem co jim to bylo platné, když ti nejvyšší nechali ve funkci dosavadního šéfa Igora Nemečka, což tamní fanoušci pochopitelně nesou velmi těžce. "Je mi líto, že nedůvěra veřejnosti se bude dál stupňovat," líčí Lintner po porážce. Na Nemečka mu scházelo třináct hlasů.

Veškerá snaha bývalého reprezentanta Richarda Lintnera byla marná. Částečně i kvůli způsobu hlasování. "Je postavené tak, že mohou hlasovat také zaměstnanci svazu, kteří pochopitelně nepůjdou proti svému šéfovi. Každý si to umí jednoduše spočítat. Kdyby šlo o férovou volbu, tak je výsledek jiný," kroutí hlavou mistr světa Rastislav Pavlikovský, který je rovněž členem Lintnerova týmu.

Za bývalým zkušeným obráncem ale stála celá řada známých slovenských hráčů. A proto tamní média dokonce hovořila o facce zlaté generaci, která se radovala v roce 2002 na mistrovství světa ve švédském Göteborgu. V Lintnerově týmu jsou i Zdeno Chára, Marián Hossa, Marián Gáborík, Lubomír Višňovský, Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Jaroslav Halák nebo rozhořčený Michal Handzuš.

"Myslím, že se všichni shodneme na tom, že náš hokej upadá. Místo toho, aby se odstartovala nějaká změna a přišlo něco nového, tak v čele zůstane člověk, který je na svazu už patnáct let ve dvou nejvyšších funkcích. Slovenský hokej asi musí padnout na dno," hlásí osmatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru, který v uplynulém ročníku působil ve slovenské extralize v dresu Banské Bystrice.

Zklamání nezavládlo pouze v Lintnerově týmu, ale především mezi fanoušky, kteří stáli jednoznačně na straně hokejistů. Chtěli revoluci, ale na tu si musejí ještě pár let počkat. "Je mi líto, že se nedůvěra fanoušků a veřejnosti bude stále stupňovat. Trápí mě kritický stav slovenského hokeje. Zvlášť, když se situace bude v dalších letech nadále prohlubovat," myslí si bývalý bek Richard Lintner.

Poněkud opatrnější se svými prohlášeními byl Peter Bondra. Ten Nemečkovi jako jeden z mála věří, důležitou roli by v tomto směru mohl sehrát tlak, pod kterým se ocitl. "Myslím si, že Igor využije tuto situaci a hokej půjde tím směrem, jímž má jít. Myslím si, že pocítí tlak a doufám, že se to pohne lepším směrem. A ve prospěch slovenského hokeje," přeje si sedmačtyřicetiletý bývalý útočník.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz