Fanoušky táhnou univerzitní bitvy, v Ostravě bylo znovu vyprodáno

Foto: sokolska33.cz

27. března 2015, 15:40

Adam Bagar

Univerzitní souboje jsou především v zámoří velice populární, vždyť michiganské derby si před třemi lety nenechalo ujít neuvěřitelných 113 411 diváků. A velké oblibě se těší poslední dobou také u nás. Na podzim dokázali vysokoškoláci vyprodat brněnské Rondo a teď se jim podobný kousek podařil také v Ostravě, kde po střechu narvaný porubský zimní stadion sledoval zápas mezi tamními univerzitami. V něm Vysoká škola báňská porazila Ostravskou univerzitu 6:3.

Když se loni v Ostravě rozhodli akci poprvé uspořádat, takový velký zájem určitě nečekali. "Dost nás to překvapilo. Ještě den před utkáním to vypadalo na zhruba patnáct stovek fanoušků, ale potom ten nával byl ohromující," prozrazuje jeden z organizátorů Ostravského hokejového derby na webu sokolska33.cz. Do Poruby už tehdy zavítalo pět tisícovek spokojených fanoušků.

Ti zaplnili tamní stadion do posledního místa také v letošní bitvě. Po loňské výhře Ostravské univerzity byla tentokrát na tahu Vysoká škola báňská. Ta měla navrch jak v hledišti, tak i na ledové ploše. Její hráči si stále udržovali těsné vedení. Když však na startu třetího dějství svítilo na světelných tabulích skóre 4:3, lehce se asi začala bát o výsledek. Ukázalo se však, že zbytečně.

Dalšími dvěma trefami definitivně zlomila odpor soupeře a nakonec se za hlasité podpory svých fanoušků radovala z hladké výhry 6:3, když své gólové příspěvky rozložila rovnoměrně do všech tří částí. Střelcem důležitých dvou branek Báňské se stal porubský útočník David Zachar, který tamní stadion dobře zná. A možná i proto byl ze všech aktérů bitvy bodově nejaktivnější.

Po dvou ročnících tak v Ostravě mají na zápasy srovnáno a samotní aktéři se už jistě těší na v pořadí třetí Ostravské univerzitní derby, v němž už se možná ukáží znovu i hokejisté z extraligy. Petr Strapáč, Lukáš Kovář či Erik Němec totiž letos svým týmům chyběli. Přesto se fanoušci rozhodně nenudili. Na závěr si užili také after party, která se konala jako loni v klubu Vrtule.

Tradice univerzitních soubojů se u nás začíná stále víc a víc rozšiřovat. Většinu z nich ale lze vidět na podzim. Mimo jiné Hokejovou bitvu mezi pražskými studenty, východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové či univerzitní souboje na plzeňském a brněnském ledě. Na jihu Moravy bylo, stejně jako v Ostravě, plno do posledního místa. Duel vidělo sedm tisíc diváků.

Výsledek:

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TU – OSTRAVSKÁ UNIVERZITA 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Galajda (Vacula, Koziol), 17. Štubňa (Vacula), 25. Štindl (Galajda, Vacula), 39. Baďura (Zachar), 46. Zachar (Baďura), 50. Zachar (M. Kasperlík, Peslar) – 8. Čintala (F. Vaněk), 31. O. Kasperlík (Mareček), 45. Foltýn (Odsedek, Čintala).

Vysoká škola báňská TU: Hrubaň, Vůjtek – Jaroch, Zamecznik, Dýrr, M. Kasperlík, Matějek; Baca, Peslar, Zachar, Baďura, Vrána, Gonos, Dvořák, Štindl, Štubňa, Ďurica, Koziol, Zapletal, Vacula, Galajda, Barnáš.

Ostravská univerzita: Čaladi, Richtar – O. Kasperlík, Hrdlička, Jelšík, Dominec, Mareček, Maček, Pobuta, F. Vaněk, Foltýn, Haas, Majerek, Křibík, Motyka, R. Vaněk, Odsedek, Spusta, Jonáš, Čintala.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz