Fantazie! Liberec vyřadil obhájce, čtvrtfinále slaví i Kometa s Oceláři

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Parádní večer českého hokeje, který bude mít v letošním čtvrtfinále play off Ligy mistrů hned tři zástupce! Bílí Tygři v Göteborgu senzačně zaskočili obhájce titulu skvělým obratem a vítězstvím 6:4 po prodloužení, Oceláři s Kometou pak potvrdili předchozí výhry. Třinec na svém ledě přetlačil švédské Malmö 2:1, Brno v okleštěné sestavě vyhrálo ve švýcarském Zugu jasně 5:2. Čtvrtfinálové bitvy jsou na programu v prosinci.

Oceláři si ze Švédska přivezli cennou výhru 2:1 a doma ji potvrdili dalším zdařilým výkonem. Slezané na severského soupeře vlétli, první dějství střelecky ovládli 14:4 a dočkali se i gólové odměny. Tomáš Linhart v sedmé minutě napřáhl na modré čáře a jeho dělovku ještě stečoval do branky Tomáš Marcinko. V dalším průběhu dominovali oba fantastičtí gólmani.

Šimon Hrubec byl blízko další nule, ovšem čtyři minuty před koncem zastavil jeho domácí neprůstřelnost na 214 minutách Lars Bryggman. Hosté najednou cítili šanci, ale při hře bez brankáře je srazil David Cienciala. Oceláři pod Javorovým v CHL válí, skóre 17:2 je důkazem. Takřka vyprodaná aréna slavila čtvrtfinále, v němž Třinec narazí na další švédský tým – Brynäs.

Liberec narazil na nejsilnějšího možného soupeře, ale už pod Ještědem sehrál se suverénním obhájcem prvenství vyrovnanou partii. A na severu Evropy si rovněž počínal nebojácně. Výběr trenéra Filipa Pešána šel do třetího dějství s jednogólovým mankem, ale poté předvedl něco, co možná nečekali ani jeho nejvěrnější příznivci a s góly se najednou roztrhl pytel.

Bílí Tygři vedli 3:2, 4:3, ale Švédové vždy našli odpověď. Až na trefu Martina Bakoše, který v čase 59:10 vystřelil hostům prodloužení, nikoli. V nastavení pak Michal Bulíř v přesilovce dokonal obrat a hosté slavili senzační čtvrtfinále. Jejich dalším sokem bude švýcarský Curych. Frölunda v CHL padla po patnácti bojích, i kvůli Jaroslavu Janusovi či čtyřem bodům Martina Ševce.

Z postupu mezi osmičku nejlepších se raduje rovněž Kometa. Ta už doma proti Zugu dala šanci mladým hráčům, kteří po dobrém výkonu brali výhru 4:3. Také do Švýcarska odcestoval český mistr v dost okleštěné sestavě, ale stejně jako před svými příznivci byl úspěšný. Na gól Lukáše Nahodila ještě domácí dokázali reagovat, ale na další brněnské údery už nikoliv.

Ve 42. minutě to byl právě Nahodil, který svým druhým gólem v utkání zvyšoval už na 5:1. Zbývající minuty se v podstatě dohrávaly, Zugu se povedlo jen kosmeticky upravit skóre. Skvělý zápas odchytal Karel Vejmelka, který zneškodnil 34 pokusů soupeře. Kometě se domů pojede dobře a může se už těšit na dalšího soupeře, kterým bude v prosinci finská Jyväskylä.

HC OCELÁŘI TŘINEC – MALMÖ REDHAWKS 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Linhart, Irgl), 60. Cienciala (M. Kovařčík) – 57. Bryggman (Händemark).
Rozhodčí: Iwert, Piechaczek (oba Německo) – Špůr, Hynek (oba Česko).
Vyloučení: 5:5.
Bez využití.
Střely na branku: 29:21.
Diváci: 4 782.
První zápas: 2:1, postupují Oceláři.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Musil, Adámek, Linhart, Jank, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, Martin Růžička – Mikulík, Marcinko, Irgl – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, Rákos, Cienciala – Raška. Trenér: Varaďa.
Malmö Redhawks: Alsenfelt – Warg, Andersson, Mäntylä, Lerby, J. Olsson, Arell, Mylläri – Bryggman, Händemark, Zaar – Görtz, Forssell, Olofsson – Haudum, Miele, Storm – Eklind, Forsberg, Rosdahl – Lennström. Trenér: Andersson.

FRÖLUNDA HC – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 4:6 v prodloužení (1:1, 1:0, 2:4 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Widerström (Hjalmarsson, Stälberg), 32. Oloffson (Lasch, Almquist), 51. Grundström (Lundqvist, Lasch), 55. Lasch (Lundqvist, Grundström) – 19. Ševc (Bakoš, Krenželok), 44. Šmíd (Krenželok, Jašek), 49. Plutnar (Ordoš), 51. Vantuch (Ševc, Havlín), 60. Bakoš (Ševc, Jelínek), 62. Bulíř (Bakoš, Ševc).
Rozhodčí: Nikolic (Rakousko), Vinnerborg – Pihlblad, Waldejer (všichni Švédsko).
Vyloučení: 4:6.
Využití: 2:2.
Střely na branku: 44:22.
Diváci: 1 570.
První zápas: 3:2, postupuje Liberec.
Frölunda HC: Mattsson – Dahlin, Almquist, Nyberg, Donovan, Gunnarsson, Sigalet, Lerebäck – Lasch, Lundqvist, Rosseli-Olsen – Stälberg, Hjalmarsson, Emanuelsson – Grundström, Andersson, Oloffson – Friberg, Ehn, Westerholm – Widerström. Trenér: Rönnberg.
Bílí Tygři Liberec: Janus – Havlín, Ševc, Plutnar, Šmíd, Pyrochta, Jánošík – Jašek, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Bulíř, Lakatoš – Stránský, Vlach, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Špaček – Dlouhý. Trenér: Mlejnek.

EV ZUG – HC KOMETA BRNO 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Diaz (Stalberg, Martschini), 46. Martschini (Stalberg) – 14. Nahodil (Dočekal), 29. Mlynář (Gajarský), 33. Mallet, 41. Bartejs (Hruška), 42. Nahodil.
Rozhodčí: Hoppe, Lemelin (oba Rakousko) – Kaderli, Kovacs (oba Švýcarsko).
Vyloučení: 6:4, navíc Fohrler (Zug) 10 minut.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 36:30.
Diváci: 3 846.
První zápas: 3:4, postupuje Kometa.
EV Zug: Stephan – Schlumpf, Thiry, Diaz, Geisser, Oejdemark, Morant, Fohrler – Stalberg, Roe, Martschini – Suri, McIntyre, Schnyder – Senteler, Holden, Haberstich – Forrer, Kast, Zehnder. Trenér: Kreis.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Furch, Barinka, Štencel, Vágner, Kowalczyk, Bartejs – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, Nahodil, Svoboda – Gajarský, Süss, Mlynář – Dvořák, R. Zohorna, Horký. Trenér: Zábranský.

Foto: Twitter CHL

Další zápasy osmifinále play off Ligy mistrů

TAPPARA TAMPERE – JYP JYVÄSKYLÄ 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Kuusela (Záborský, Mikkola), 50. J.-M. Järvinen (Peltola, Lehtonen), 55. Peltola (Rantakari, Kuusela) – 23. Suomela (Tuppurainen, Kalteva), 35. Kalteva (Nattinen, Turkulainen). První zápas: 1:3, postupuje Jyväskylä.

BRYNÄS IF – ADLER MANNHEIM 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 58. Blomqvist (Clark, Granström), 60. Ölund (Ikonen) – 2. Setoguchi (Larkin). První zápas: 3:2, postupuje Brynäs.

VÄXJÖ LAKERS – RED BULL SALCBURK 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Calof (Persson), 27. Bokk (Persson, Rosén), 32. Rondbjerg (Bohm, Josefsson), 49. Josefsson (Rondbjerg, Persson), 57. Pettersson (Rosén, Bokk) – 12. Raffl (Harris, Schremp), 15. Raffl (Rauchenwald), 52. Schremp. První zápas: 1:2, postupuje Växjö.

EHC RED BULL MNICHOV – SC BERN 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 10. Macek (Pinizzotto, Abeltshauser), 22. Joslin (Kastner, Button) – 10. Scherwey, 27. Moser (Ebbett, Noreau), 46. Hischier (Arcobello, Randegger), 50. Bodenmann (Ebbett, Raymond), 57. Ebbett. První zápas: 3:2, postupuje Bern.

NOTTINGHAM PANTHERS – ZSC LIONS CURYCH 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Pettersson (Nilsson, Klein), 50. Wick (Kenins), 55. Pettersson (Nilsson). První zápas: 1:3, postupuje Curych.

Soupeři pro čtvrtfinále play off Ligy mistrů

JYP JYVÄSKYLÄ – HC KOMETA BRNO
BRYNÄS IF – HC OCELÁŘI TŘINEC
VÄXJÖ LAKERS – SC BERN
ZSC LIONS CURYCH – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Další termíny play off Ligy mistrů

Čtvrtfinále: 5./6. prosince a 12. prosince 2017
Semifinále: 9./10. ledna a 16./17. ledna 2018
Finále: 6. února 2018 na ledě týmu s lepší bilancí v základních skupinách

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz