Filip Chlapík si vybojoval smlouvu v NHL, na tři roky podepsal Ottawě

Foto: thehockeywriters.com

Před sezonou si dal za cíl vybojovat smlouvu v NHL, teď si může Filip Chlapík spokojeně mnout ruce. Progresivní útočník kanadského juniorského týmu Charlottetown Islanders toiž uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt s Ottawou, která vicemistra světa do 18 let 2014 získala ve druhém kole draftu 2015. "Mám obrovskou radost, takhle brzy jsem to nečekal," hlásí útočník, který se nyní na předměstí Montrealu chystá s reprezentační dvacítkou na mistrovství světa juniorů.

Chlapík dostal předčasný vánoční dárek, smlouvy v NHL podepisují mladí hokejisté většinou až po sezoně. "Mám obrovskou radost. Nečekal jsem, že by k tomu došlo tak brzo. Jakkoli se mi povedl start do letošní sezony, byl jsem nohama pevně na zemi. V tom mi pomáhala rodina, agent Robert Spálenka i obrovská konkurence, která v zámoří panuje. O to více jsem nyní spokojený, Vánoce už tak mám za sebou," pochvaluje si.

Bývalý hráč Sparty či Liberce se o radost ihned podělil s rodinou. "Před zveřejněním podpisu smlouvy ze strany klubu jsem o tom samozřejmě nesměl mluvit, nicméně domů jsem zavolat musel. V radosti jsem ale zapomněl na časový rozdíl, a mámu jsem tak nejprve vzbudil a pak i rozbrečel. Rodina je pyšná a já jim chci dělat co největší radost. Moje cesta teprve začíná," zmiňuje na stránkách společnosti Sport Invest, která Chlapíka zastupuje.

Nadaný útočník, jenž si už loni zahrál mistrovství světa dvacítek ve Finsku, má za sebou vynikající první polovinu sezony v QMJHL (quebecké juniorské lize). Chlapík zářil, má skvělou produktivitu. Ve 26 soutěžních utkáních zaznamenal 44 bodů, výkonnostně šel výrazně nahoru. "Filip je talentovaný hráč s vysokou úrovní individuálních dovedností. Po loňském draftu mu zástupci Ottawy doporučili zlepšení fyzické kondice a Filip dobře míněné rady poslechl. Průběžně už během loňské sezony pracoval na zlepšení a především v poslední letní přípravě věnoval kondičnímu tréninku hodně úsilí, což se projevilo. A Ottawa nyní uznala, že už nazrál čas na nováčkovský kontrakt," konstatuje hráčův agent Robert Spálenka.

Uzavřená smlouva se Senátory znamená pro Chlapíka povzbuzení a také jistotu. Před mistrovstvím světa juniorů se mlže uklidnit a soustředit jen na povinnosti v reprezentaci. Jeho podpis kontraktu v NHL měl ohlas i u spoluhráčů ve dvacítce. "Jsme kamarádi, úspěch si přejeme. Vyslechl jsem si samozřejmě spoustu vtipů, ale především gratulací. Osobně si myslím, že mi podpis smlouvy může do šampionátu pomoci. Půjdu do něj povzbuzený, s čistou hlavou. Pevně věřím, že odehrajeme dobrý turnaj," věří. Dvacítka v noci na středu prohrála přípravu s Kanadou 0:5, v pátek ji čeká v Kingstonu generálka proti Spojeným státům. Trenéři Petr, Dopita a Svoboda následně oznámí konečnou nominaci pro světový šampionát.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz