Finsko mění za Švýcarsko. Michal Řepík jde z Lahti do Zugu

13. února 2015, 17:50

Václav Jáchim

Hrál slavnou NHL, za Atlantikem si vyzkoušel juniorskou WHL i hokej na farmě. Michal Řepík se po návratu do Evropy proháněl po kluzištích ruské Kontinentální ligy, letošní ročník začal ve finském Lahti, ovšem to už teď neplatí. Šestadvacetiletý rodák z Vlašimi se krátce před uzávěrkou přestupního termínu ve Švýcarsku stěhuje do Zugu. "Klub měl o jeho služby zájem, Michal se teď s vedením domluvil na spolupráci do konce sezony," řekl hokej.cz hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Zatímco v české Tipsport extralize mohly být transfery realizovány jen do konce ledna, ve Finsku i ve Švýcarsku platí tahle možnost do neděle. Tedy do 15.února. Ve čtvrtek se narodil přesun Lukáše Kašpara z ruského Chanty-Mansijsku do Oulu, teď jde jiný český hokejista pro změnu z SM-liigy do země pod Alpami, kde náš hokej poslední dobou vyklidil pozice.

Ve Švýcarsku před časem zářili Jaroslav Hlinka, Radek Hamr, Josef Marha, Petr Sýkora nebo Zdeněk Kutlák, současnost je mnohem skromnější. Řepík tuhle skutečnost lehce poopraví. "Pro Michala je to šance, jak si zahrát ve kvalitním klubu výbornou soutěž. Lahti nemá šanci na play off, naopak v Zugu jsou velké ambice bojovat o nejvyšší příčky," konstatuje Vůjtek.

Přestup se upekl narychlo, jinak tomu ani krátce před uzávěrkou nebývá. Z Lahti navíc odchází do Švýcarska i kanadský útočník Tyler Redenbach, jenž posílí Davos. "Zástupci Zugu se snažili posílit sestavu a jejich volba padla na Řepíka. Michal si ve Finsku vedl dobře, dostal souhlas Lahti k odchodu a je před ním nová výzva. Zkusí si jinou soutěž, může si říci o pozornost do budoucna," připomíná hráčův agent.

Někdejší hokejista Floridy nebo pražského Lva se do Švýcarska přesune během víkendu. "Měl by letět v neděli, hned poté se zapojí v Zugu do tréninku," konstatuje Vůjtek. Řepík, jenž v prosinci prožil na turnaji Channell One Cup reprezentační premiéru, sehrál ve finské nejvyšší soutěži 48 utkání, vstřelil devět branek a přidal 22 nahrávek. Teď míří do Zugu, který je v aktuální tabulce švýcarské NLA třetí a na vedoucí Bern ztrácí devět bodů.

Zug vede jako hlavní trenér bývalý německý reprezentant Harold Kreis, sekunduje mu finský asistent Waltteri Immonen, který má dobrý přehled o dění v SM-liize. Pozice krajánků v klubu drží Američan Robbie Earl, finský obránce Santeri Alatalo, Švéd Daniel Sondell. A také kanadští veteráni Pierre-Marc Bouchard s Joshem Holdenem, ovšem druhý zmíněný je momentálně na marodce. "Klub bral Michala s tím, že potřebuje posílit ofenzivu. Řepík by měl dostatečně hrát, v Zugu s ním počítají. Jak jsem řekl, je to pro něj velká příležitost," uzavírá Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz