Gólman Melicherčík útočí na rekord, neinkasoval už 254 minut!

Foto: hckosice.sk

23. října 2014, 12:19

Adam Bagar

Už v uplynulém ročníku Tipsport extraligy zůstal 224 minut nepřekonán, letos už ve slovenské nejvyšší soutěži toto číslo dokonce překonal a aktuálně drží neprůstřelnost neuvěřitených 254 minut! Řeč je o sedmadvacetiletém brankáři Marcelu Melicherčíkovi, který naposledy lovil puk ze sítě 12. října. Od té doby na něj nenašli recept střelci z Nitry, Banské Bystrice, Skalice nebo slovenské dvacítky. "Statistiky nesleduji," řekl skromně košický Melicherčník agentuře SITA.

Popradský rodák takové série jednoduše přitahuje. Loni ještě v dresu Bílých Tygrů ho soupeři nedokázali prostřelit dlouhých 224 minut, přičemž k překonání rekordu zlínského Vladimíra Hudáčka mu chybělo pouhých 38 minut. Letos se ještě zlepšil a aktuálně tahá šňůru 254 minut bez inkasovaného gólu. Pokud mu skvělá forma vydrží, pak by mohl atakovat také slovenské rekordní číslo.

"To snad ani nechci vědět. Statistiky vůbec nesleduju a důležité jsou pro mě výhry týmu," líčí Marcel Melicherčík. Před devíti lety se povedlo Miroslavu Hálovi udržet čisté konto v pěti střetnutích v řadě, dohromady tak neinkasoval úctyhodných 322 minut. V zámořské NHL dosáhl na podobné číslo Brian Boucher na přelomu roků 2003 a 2004. A Daniel Sperrle v ruské VHL nedostal gól 390 minut.

Kanonýrům Nitry, Banské Bystrice, Skalice i národního týmu do dvaceti let se asi o zákrocích Marcela Melicherčíka možná ještě stále zdá. "Věřím, že to ještě není má vrcholná forma a existuje stále prostor pro zlepšení," prozrazuje sedmadvacetiletý gólman, jenž za své nuly inkasuje prémie. "Ale část z nich půjde rovnou do týmové kasy, za mou sérií stojí především mančaft," má jasno Melicherčík.

"Spoluhráči v každém zápase makají, výborně brání, hrají na sto procent a poctivě směrem dozadu. Když máme těsný náskok, dokáží ho ubránit takovým způsobem, že se soupeři nedostanou do velkých šancí. Je to týmová série a celému mančaftu patří velký dík," přiznává. Svou šňůru zápasů a minut bez inkasovaného gólu chce natáhnout už v pátek na ledové ploše mateřského Popradu.

"Vzhledem k jeho současné formě to bude zápas na skvělé úrovni. Zároveň je to derby, takže každý má postaráno o motivaci," ví Marcel Melicherčík, který se může pyšnit skvělými statistikami. Vychytal už šest čistých kont a z 256 střel propustil za svá záda jen deset puků. Jeho úspěšnost zákroků tak činí více než 96 procent. V brance mistrovských Košic se střídá s Alexandrem Hylákem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz