Góly TELH: Baseballista Jánský, lišák Pastor či rychlonožka Bárta

Peter Jánský | Foto: hokej-litvinov.cz

2. října 2015, 20:51

Ladislav Vácha

S kuriózními góly se v poslední době roztrhl v Tipsport extralize pytel a výjimkou nebylo ani 7. kolo. Za pozornost určitě stojí trefa přímo ze vzduchu v podání litvínovského útočníka Petera Jánského, nachytání na švestkách brankáře Kristana z hole Tomáše Pastora, klička Michala Bárty vyjetému gólmanovi Janusovi, parádní plzeňský ťukes zakončený Jakubem Lvem nebo rychlý protiútok Hradce Králové dotažený do úspěšného konce Jaroslavem Kudrnou.

Lev dotáhl překrásnou kombinaci (PLZ – KOM 4:3)

Plzeň už ztrácela v domácím prostředí s Kometou dva góly, ale neklesla na mysli a předvedla další fantastický obrat. Hrdinou Škody se stal Jakub Lev, který se trefil do černého hned dvakrát a jeho vyrovnávací branka padla po oku lahodící akci! Na lavici hanby seděl z řad hostů Antonín Honejsek, když Ondřej Kratěna obdržel nahrávku v pravém kruhu, zamíchal s pukem a ještě ho posunul vedle sebe na Jaroslava Kracíka. Ten si i přes skrumáž před bránou v úhlu všiml právě najíždějícího Lva, jenž po lahůdkové nahrávce rychle skóroval do odkryté brány.  

Jánského baseballový úder (LIT – MBL 3:2sn)

Už je to obehraná písnička, ale přesilovky jsou velmi silnou zbraní Litvínova. Verva v ní udeřila i na svém ledě proti Mladé Boleslavi a byl to opravdu luxusní zásah! Filip Pavlík přiťukl puk na modré čáře vedle sebe na Karla Kubáta, jehož dělovku vyrazil brankář Rittich ramenem nad sebe. Velkou pohotovost a šikovné ruce vzápětí ukázal Peter Jánský, jenž přímo ze vzduchu zametl hrací předmět za čáru.

Rychlé nohy Michala Bárty (LIT – MBL 3:2sn)

Mladá Boleslav nejtěsnější manko dokázala smazat na začátku třetí periody, a to po velmi zajímavém gólu! Po odpykání dvouminutového trestu naskočil Michal Bárta zpět do hry a hnal se po pravém křídle do útočného pásma, když se proti němu vydal na daleký výlet ze svého brankoviště gólman Janus a po rybičce se mu neúspěšně pokusil puk vypíchnout. Bárta se mu bleskově vyhnul, přehodil si kotouč na bekhend před projíždějícím protihráčem a zblízka pohodlně uklidil kus černé gumy do úplně prázdné brány.

Pastor nachytal brankáře Kristana (PCE – VIT 1:6)

Rozjeté Pardubice chtěly po dvou domácích vítězstvích dokonat hattrick a před svými fanoušky zdolat i Vítkovice, ale nakonec tvrdě narazily a utrpěly hodně nepříjemnou porážku. Povedený večer za sebou nemá ani jejich gólman Kristan, který trestuhodně zaspal při vítězném gólu Ostravanů. Tomáš Pastor dojel odražený puk a od mantinelu ho nahodil směrem na bránu. Kristan sice byl u bližší tyčky včas, ale hrací předmět mu i přesto podél ní propadl až za záda. Velké zaváhání!

Hradecký brejk s Kudrnovou tečkou (MHK – TRI 5:3)

Úřadující vicemistr ze Třince se zatím v nové extraligové sezoně hodně trápí a nic se na tom nezměnilo ani v sedmém kole v Hradci Králové. Mountfield nerozhodil nepříznivý stav 1:2 a čtyřmi tvrdými v údery dokonal skvělý obrat, přičemž jeho poslední gól patřil do kategorie výstavních! Po levém křídle se prohnal jako vichřice Tomáš Knotek a naservíroval mezi kruhy ideální pas na kapitána Jaroslava Kudrnu, jenž si mezi kruhy zpracoval puk a chladnokrevně ho poslal svižnou ranou k pravé Hamerlíkově tyčce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz