Góly TELH: Sčotkův gól z půlky, skvělé sólo Szturce nebo vikýř Hübla

Foto: Petr Kraus, hcdynamo.cz

17. září 2016, 17:57

Ladislav Vácha

Ve 4: kole Tipsport extraligy se milovníci výstavních gólů rozhodně nenudili, střelci poslali za soupeřovy gólmany celkem 49 puků. Mezi nejpovedenější trefy jsme zařadili dalekonosnou ránu Jana Ščotky, jež zaskočil gólmana Lašáka až z půlky hřiště, znamenité sólo vítkovického šikuly Romana Szturce, povedený přesilovkový ťukes s gólovým koncem Briana Ihnačáka, chirurgicky přesnou střelu Viktora Hübla do šibenice a chytrou teč Jiřího Ondráčka.

Ščotka skóroval ranou z půlky (PCE – LIB 4:5)

To byl gól, jaký se jen tak nevidí! Pardubice doma hrály se silným Libercem nerozhodně 2:2, když hosté nahodili puk do středního pásma, kde hlídkoval Jan Ščotka. Mladý obránce Dynama si potáhl kotouč na holi a z červené čáry jej nahodil směrem na soupeřovu bránu. Gólman Lašák trestuhodně zaspal a kotouč k údivu všech na stadionu skončil až v síti za jeho zády. Východočeši se tak hodně lacino dostali do překvapivého vedení, které ale neudrželi. 

Szturc ohromil úchvatným sólem (VIT – MHK 3:2)

Hradec Králové sice vedl ve Vítkovicích 2:1, ale domácím se povedlo ve 37. minutě vyrovnat. A to vskutku výstavním kouskem! Patrik Zdráhal odvedl při vlastním oslabení pořádný kus dobré práce, když v obranném pásmu získal puk, dojel s ním až do útočného území a nahrál na pravé křídlo přesně do jízdy Romanu Szturcovi. Útočník Ostravanů vzápětí vystřihl skvostnou individuální akci, když se elegantní stahovačkou zbavil bránícího Stanislava Dietze, protáhl se až před bránu, kde si položil kličkou do bekhendu gólmana Kacetla, a pohodlně dopravil kus černé gumy do odkryté brány. Nádhera!

Ihnačák dotáhl krásnou akci do konce (SPA – TRI 3:4sn)

Sparta musela od 10. minuty dotahovat proti Třinci nejtěsnější ztrátu a v čase 17:18 se dočkala při přesilovce vyrovnání. Lukáš Pech podržel kotouč na holi v prostoru pravého kruhu a adresoval na úroveň brankové čáry hezký pas Petru Vránovi. Jednatřicetiletý mazák zúročil naplno své bohaté zkušenosti a rychle ještě vylepšil palebnou pozici pasem před bránu na volného Briana Ihnačáka, jenž už neměl problém s tím, aby se z voleje trefil do odkrytého koutu brány u přední tyčky. Tomu se říká dokonale rozebrat soupeřovu defenzivu!

Hübl neomylně trefil šibenici (LIT – CHM 2:4)

Litvínov čelil před svými fanoušky nepříjemné situaci, když nabral na začátku třetí periody už tříbrankové manko. Severočeši se ale brzy vrátili do hry o body díky povedené brance. Richard Nejezchleb vybojoval kotouč v rohu pásma a nahrál Františku Lukešovi, jehož přesný pas našel v levém kruhu Viktora Hübla. Miláček fanoušků Vervy si rychle srovnal puk na hůl a zápěstím bleskově vypálil. A byla to špičková střela, jež vyhnala všechny pavouky z protější šibenice!

Ondráček předvedl parádní teč (MBL– ZLN 5:4)

Mladá Boleslav vlétla do zápasu proti Zlínu s velkou chutí a rychle si vypracovala hodně nadějné vedení 3:0. Ševci však nesložili zbraně a v závěru úvodní dvacetiminutovky vsítili svou první branku. Jiří Marušák zavezl kotouč od mantinelu k modré čáře a nabil vedle sebe svému kolegovi Oldrichu Kotvanovi. Následnou střelu ještě šikovně tečoval před brankovištěm ze vzduchu Jiří Ondráček a hrací předmět zaplul do sítě mimo dosah brankáře Tarkkiho. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz