Góly TELH: Zadovka na Strapáče, kliďas Trávníček a golfák Marušáka

Michal Trávníček. | Foto: Jan Čech, hokej-litvinov.cz

20. března 2016, 21:24

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga dál běží na plné obrátky a nabízí exkluzivní góly. A to jak v bojích o záchranu, tak i v play-off. Podívejte se na oku lahodící kombinaci zakončenou Matějem Pekrem, vybroušený pas Marka Trončinského na skórujícího Radana Lence, zkušené obkroužení brankáře v podání litvínovského kapitána Michala Trávníčka, povedenou zadovku Rostislava Olesze na Petra Strapáče a dělovku pod víko z hole nestárnoucího matadora Jiřího Marušáka.

Excelentní ťukes s tečkou Pekra (OLO – PLZ 2:1)

Olomouc měla před čtvrtým čtvrtfinálovým zápasem nůž na krku a ke zdramatizování série nutně potřebovala vyhrát. Po brance Miroslava Holce sice vyrovnal Jakub Lev, ale Hanáci si vzápětí vzali zpět ztracené vedení a udrželi ho až do konce. A byla to skvostná trefa! Martin Vyrůbalík v tísni nahodil puk naslepo na bránu a mezi kruhy se snažil tečovat Jan Eberle. Kotouč šťastně sklepl přímo na hůl najíždějícího Matěje Pekra, před nímž už zívala odkrytá brána, do níž pohodlně dopravil kus černé gumy.

Lenc využil dokonalý pas (MBL – MHK 5:4sn)

Mladá Boleslav se do Hradce Králové pustila bez dlouhého otálení a díky skvěle sehrané přesilovce vedla v 9. minutě už o dva góly. Tomáš Urban posunul kotouč na Marka Trončinského, který odvedl pořádný kus dobré práce. Z rohu útočného pásma si vybruslil do kruhu a s naprostou přesností našel před brankovištěm osamoceného Radana Lence. Čtyřiadvacetiletý mladík už nemohl zaváhat a neomylně poslal puk do úplně prázdné brány. To byla nahrávka par excelence!

Trávníček chytře objel Kopřivu (LIT – PCE 6:1)

Litvínov musel před svými fanoušky za každou cenu urvat všechny tři body proti Pardubicím, aby měl ještě šanci vyhnout se baráži. Severočeši prožili pohádkový vstup do utkání, a i když Dynamo snížilo, na konci druhé třetiny slavili už čtvrtý gól. Kamil Piroš vyhrál vhazování v útočném území a i v pádu postrčil kotouč před bránu Michalu Trávníčkovi. Kapitán Vervy to udělal jako zkušený mazák, když šikovně objel padajícího gólmana Kopřivu a rozjásal ochozy. Lišácké zakončení!

Strapáč nepohrdl krásnou zadovkou (KVA – VIT 2:5)

Vítkovice sice na ledě Karlových Varů prohrávaly, ale proti poslednímu týmu tabulky předvedly parádní obrat. Hodně klidu na hole Ostravanů dodal čtvrtý přesný zásah, který byl hodně hezký! Nahození Jakuba Illéše se odrazilo od zadního mantinelu před bránu, kam dojel jako první Rostislav Olesz. Byl sice zády k bráně, ale moc dobře věděl o Petru Strapáčovi, jemuž bekhendem posunul puk. Člen elitního útočného komanda hostů už to měl snadné a z voleje zametl hrací předmět přesně k levé tyčce bezmocného gólmana Závorky. 

Marušák vypustil smrtící ránu (ZLN – SPA 2:3)

V úvodu 6. minuty se dopustil faulu obránce Sparty Michal Čajkovský a Zlín hozenou rukavici s chutí zvedl z ledu. Roman Vlach přihrál na pravé křídlo Tomáši Čachotskému, jenž nabil na modrou čáru Jiřímu Marušákovi. Zkušený zadák se opřel vší silou do puku a vyslal jednu ze svých obávaných dělovek, jež zapadla přesně pod horní tyčku gólmana Pöpperleho. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz