Grannberg třináctou švédskou posilou z NHL, Fransson má smůlu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

5. května 2015, 19:13

Václav Jáchim

Účastníci mistrovství světa zvolna uzavírají soupisky, také Švédové už mají většinu míst obsazených. Trenér Marts dnes udělal poslední rozhodnutí ohledně obránců, jedinou volnou pozici obsadí Petter Grannberg z organizace Toronta. "Sezonu končil na farmě v týmu Marlies, který vypadl z play off. Rozhodli jsme se, že Pettera pozveme na šampionát," řekl listu Aftonbladet manažer švédské reprezentace Tommy Boustedt.

Grannberg bude třináctou švédskou posilou z NHL, zámořští hráči tvoří víc než polovinu kádru Seveřanů. Per Marts sice nezískal Karlssona, Zibanejada, bratry Sediny, Edlera, Hörnqvista nebo Berglunda se Steenem, nicméně ovečky má hodně kvalitní. Po příjezdu Grannberga už zůstane jediné volné místo v útoku, za dvojici Enroth - Nilsson čeká na šanci třetí gólman Markus Svensson. Tedy pokud ještě nedorazí některý z maskovaných chlapíků zpoza Atlantiku.

Švédové jsou společně s Kanadou největšími favority pražské základní skupiny, duel proti javorovým listům patrně rozhodne o tom, kdo půjde do play off z prvního místa. Stihne očekávanou středeční bitvu (od 20:15 hodin) Grannberg? "To je s otazníkem. Petter míří do Prahy, jakmile přiletí, rozhodneme, jestli by hned nastoupil," řekl Boustedt.

Posílení švédské defenzivy se možná čekalo u zvučnějšího jména. "Ale Grannberg byl v týmu mistrů světa 2013, sledovali jsme ho celou sezonu. Je to výborný obránce," doplnil manažer Tre Kronor. Jelikož jsou pozice v defenzivě plné, smůlu má Johan Fransson. Zkušený zadák, jenž v roce 2013 také pomohl Švédsku ke zlatým medailím na domácím šampionátu, cestuje domů.

"S Johanem jsme to probrali, je to výborný člověk. Věděl, jaká jsou pravidla, musel být na tuhle variantu připraven," upozornil Boustedt. Českou metropoli už opustil také útočník Martin Johansson, na soupisku byl naopak dopsán někdejší pražský Lev Nicklas Danielsson. Náhradníkem zůstává Andreas Thuresson, hokejista ruského Čerepovce je posledním švédským útočníkem mimo kádr pro šampionát.

Pokud nikdo další nepřijede, bude bývalý bojovník Nashvillu dodatečně do seznamu pro turnaj doplněn. V opačném případě tým opustí, což se Thuressonovi přesně v této situaci stalo už loni na šampionátu v Minsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz