Gulaš je nemocný. Sekáč se vrací do tréninku, proti Kanadě by měl hrát

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

1. května 2016, 16:57

Adam Bagar

Národní tým se v neděli sešel k finální fázi přípravy na světový šampionát v Rusku. Do O2 areny už dorazil také útočník Jiří Sekáč, jenž při středečním střetnutí se Švédy utrpěl otřes mozku a po třech dnech volna se vrací do tréninkového procesu. Zato na sváteční sraz nepřijel Milan Gulaš, který má zdravotní problémy. "Měl teplotu a necítil se vůbec dobře. Dohodli jsme se, že ještě zůstane doma," prozrazuje asistent trenéra Jaroslav Špaček.

"Milan se necítil dobře už po druhém zápase ve Znojmě a teď to na něj trošku dolehlo. Večer s ním budeme mluvit a uvidíme, zda se už v pondělí připojí," dodává Špaček, kterého naopak může těšit návrat útočníka Jiřího Sekáče. "Ve Znojmě ho ještě trošku bolela hlava, tak jsme ho šetřili. Teď už se po čtyřech dnech zapojí do tréninku, který bude intenzivní. Poté nám řekne sám, jak se cítí," má jasno bývalý vynikající obránce.

"Samozřejmě bychom ho chtěli vidět v zápase s Kanadou. Kdyby byl v pořádku, tak by nám to hodně ulehčilo situaci." Samotný hráč Arizony je připraven národnímu týmu pomoci. "Dostal jsem pár dní volna, abych se srovnal, a myslím, že mi to pomohlo. Už je to lepší. Teď už záleží pouze na trenérech, jestli mě postaví. Tím, že jsem toho tolik neodehrál, tak pevně věřím, že proti Kanaďanům naskočím. Budu připraven," hlásí.

Už po úterní bitvě proti zámořskému gigantovi vyřadí trenéři celkem tři hráče, dva útočníky a jednoho obránce. "Každý jsme si udělali nějakou svou představu, diskutujeme o tom a chtěli bychom ještě vidět některé hráče na postech, které máme trošku otevřené. Také uvidíme, jak budou vypadat Jirka Sekáč s Milanem Gulašem. Kdyby dostal antibiotika, tak by to nebylo dobré. Ale jinak je sestava skoro vykrystalizovaná."

Trenéři pravděpodobně v úterý nechají odpočívat hráče, kteří už budou mít účast na MS jistou. "Hráče, u nichž si budeme jisti tím, že pojedou, necháme sedět, odpočívat a připravíme je na víkend, kdy sehrajeme tři zápasy ve čtyřech dnech," líčí Špaček s tím, že se reprezentace před šampionátem nehodlá šetřit. "Kdybychom chodili do soubojů jenom na půl, tím spíš bychom se zranili," uvědomuje si dvaačtyřicetiletý asistent.

Ten zatím nemá jasno o tom, kdo bude čelit kanadské ofenzivní mašině mezi třemi tyčemi. "Zatím jsme se o tom moc nebavili, ale pořád to točíme, takže to vypadá nejspíš na Dominika Furcha. Ale nechal bych to otevřené. Máme dva kvalitní gólmany, kterým věříme," pokyvuje Jaroslav Špaček, který se těší na skvělou diváckou kulisu. "Lidé si to jistě užijí. Jsem rád, že se hraje zrovna v Praze a bude zase vyprodáno," hlásí.

Národní tým ale bude muset zlomit střelecké trápení v největším českém hokejovém stánku, kde už tři zápasy v řadě vyšel gólově naprázdno. "Věřím, že tentokrát nějaký gól dáme. Šance jsme měli, ale nedali góly. Teď to bude jiný mančaft než Finové, kteří zavřeli střední pásmo a nedali nám ani čichnout. Kanada bude chtít hrát hokej, mají tam mladé kluky a čeká je navrch přesun na velké hřiště," zakončuje Jaroslav Špaček.

Jak čeští hokejisté v neděli trénovali?

Furch, Francouz, Machovský – Jeřábek, Jordán, Kempný, Kundrátek, Šimek, Kolář, Polášek, M. Doudera, T. Voráček, Zámorský – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Řepík, Jan Kovář, Birner – Kašpar, Filippi, Sekáč – Vincour, Koukal, Zaťovič – Jarůšek, Kousal, Kubalík – T. Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz