Hadamczik své hráče nepustí, Vůjtek pozval na kemp i Volka či Kubalíka

28. července 2015, 11:47

Adam Bagar

Reprezentační trenér Vladimír Vůjtek doplnil nominaci na první reprezentační kemp, jenž proběhne ve dnech 29. července až 1. srpna na jihlavském Horáckém zimním stadionu, o kvarteto útočníků – Petra Koblasu z Karlových Varů, Dominika Kubalíka z Plzně, Jaroslava Vlacha z Liberce či Dominika Volka z pražské Sparty. V nominaci nahradí útočníky Ondřeje Kašeho, Erika Němce, Jana Káňu nebo Tomáše Vondráčka.

Zatímco chomutovský Ondřej Kaše a vítkovický Erik Němec se Vladimíru Vůjtkovi omluvili ze zdravotních důvodů, respektive kvůli rekonvalescenci po operaci, brněnské duo Tomáš Vondráček a Jan Káňa na reprezentační kemp nedorazí z jiné příčiny. Kouč Komety Alois Hadamczik, za podpory brněnského vedení, oba své útočníky na první akci neuvolní.

Celkem bylo na letní kemp povoláno 24 hokejistů, ročníku 1991 až 1995, z jedenácti klubů Tipsport extraligy. Přesně dvě třetiny z nich dosud za národní tým nenastoupily, zkušenost s reprezentací naopak mají gólmani Matěj Machovský, Šimon Hrubec, beci Milan Doudera, Jakub Jeřábek, Martin Pláněk a Adam Polášek či útočníci Petr Holík a Jakub Orsava.

Zatímco nejmladším nominovaným hráčem je devatenáctiletý Dominik Kubalík z plzeňské Škody, nejvíce zkušeností mají za sebou hradecký Martin Pláněk, zlínský Petr Holík nebo třinecký Jakub Orsava, kteří už reprezentovali celkem desetkrát. Na srazu budou přítomni kromě Vladimíra Vůjtka i jeho asistenti Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Nominovaní hráči se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě potkají už ve středu v 15:00 a za další dvě hodiny absolvují první trénink. Ve čtvrtek a v pátek budou trénovat dvakrát denně a kemp zakončí v první srpnový den dopoledním tréninkem.

Nominace na reprezentační kemp v Jihlavě:

Brankáři:
Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Šimon Hrubec a Miroslav Svoboda (oba HC Oceláři Třinec).

Obránci:
Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Lukáš Klok (HC Vítkovice Steel), Tomáš Pavelka a Filip Pavlík (oba HC Verva Litvínov), Martin Pláněk (Mountfield HK), Adam Polášek (HC Sparta Praha) a Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec).

Útočníci:
Michal Bulíř a Jaroslav Vlach (oba Bílí Tygři Liberec), Michal Hlinka (HC Vítkovice Steel), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav), David Kämpf (Piráti Chomutov), Jakub Orsava a Marek Růžička (oba HC Oceláři Třinec), Dominik KubalíkJan Schleiss (oba HC Škoda Plzeň), Petr KoblasaMichal Vachovec (oba HC Energie Karlovy Vary), Dominik Volek (HC Sparta Praha).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz