Hlavně syn má radost, že jsme Piráti, hlásí světoběžník Luboš Bartečko. Angažmá v Chomutově si užívá

30. července 2013, 11:47

Adam Bagar

Chomutov, který v uplynulé sezoně musel bojovat o udržení elitní soutěže až v baráži, před novou sezonu přitáhl několik zajímavých posil. Jednou z nich je zkušený slovenský útočník Luboš Bartečko, který má za sebou řadu startů v reprezentaci, zámořské NHL, ruské KHL či švédské Elitserien a měl by patřit k ozdobám naší nejvyšší soutěže. „Prozatím jsem u Pirátů po všech stránkách spokojen,“ hlásí v rozhovoru pro hokej.cz.

Zkušené křídlo strávilo poslední dvě sezony v ruské KHL, kde oblékalo dres popradského a následně i pražského Lva. V následujícím ročníku však bude Bartečko působit v Chomutově. „Hned po sezoně mi volal agent, že mají o mě Piráti velký zájem, tak jsem na nabídku kývl,“ vypráví bývalý slovenský reprezentant, který si prozatím štaci na severu Čech nemůže vynachválit.

„Zatím je to skvělé po všech stránkách, podmínky jsou v Chomutově výborné, stejně tak i trenéři a kluci v kabině. Vytvořila se tady dobrá parta,“ pochvaluje si sedmatřicetiletý forvard, kterého na konci uplynulé sezony trápily zdravotní problémy. „Pracoval jsem intenzivně na jejich odstranění, rehabilitoval jsem asi čtyři měsíce a aktuálně se cítím velmi dobře,“ hlásí rodák z Kežmaroku.

Bartečko má za sebou až neuvěřitelný výčet angažmá a v dosavadní kariéře se už pořádně necestoval. „Je to součást naší práce. Už jsem právě nechtěl jít nikde daleko a chci zůstat v blízkosti domova, i proto jsem se asi rozhodl pro Chomutov,“ přiznává slovenský světoběžník. „Cestování není až tak náročné, je to hodně o zvyku. Navíc kluby se o nás velmi dobře starají a pomáhají nám, takže to není tak hrozné, jak se může zdát,“ usmívá se.

Odchovanec Popradu má za sebou dokonce řadu startů v zámořské NHL, kde oblékal dres St. Louis Blues a Atlanty Thrashers. Dále působil na Spartě, ve švédské Lulee, Färjestadu a MODO, švýcarském Bernu či ruském Dynamu Moskva. Kromě toho si zahrál i na světových šampionátech či olympijských hrách. „Nejvíce se mi líbilo asi v St. Louis a v Evropě to byla švédská Lulea, kde jsem hrál čtyři sezony,“ přemýšlí.

Po letech strávených v ruské KHL nebo švédské Elitserien, které jsou považovány za dvě nejlepší evropské soutěže, by se mohlo jevit angažmá v Chomutově za krok zpátky. „Necítím to tak, chtěl jsem hrát v České republice, už v Praze se mi moc líbilo,“ hlásí posila Pirátů. „Mohl jsem sice třeba ještě pár týdnů počkat a hrát někde KHL, ale Chomutov měl o mě velký zájem a pro hráče je nejdůležitější, aby byl spokojen a to tady jsem,“ říká.

Luboš Bartečko, který s vedením Severočechů podepsal smlouvu na jeden rok s možností roční opce, by měl patřit nejen k oporám týmu, ale i tahounům celé soutěže. „Každý asi přibližně ví, jakou má v týmu roli, ale ještě jsme se o tom s trenéry nebavili,“ pokračuje útočník, který suchou část přípravy absolvoval individuálně. „Byl jsem v Americe a připravoval jsem se sám. Vím, co mé tělo potřebuje,“ vypráví.

Už minulé pondělí vyrazila chomutovská družina k druhé fázi přípravy, na kterou tradičně všichni hokejisté netrpělivě čekají. „Musím přiznat, že to bylo poměrně dlouhé čekání. Těšil jsem se moc a bylo to příjemné si zase povyjet na bruslích,“ popisuje Bartečko letošní první styk s ledem. A jaké jsou na severu Čech ambice? „Naším cílem je dostat se do play off, hrát dobrý hokej a potěšit chomutovského fanouška,“ hlásí odhodlaně.

Kromě Luboše Bartečka by měl v klubu působit také jeho devítiletý syn, který se na nové prostředí moc těší. „Líbí se mu, že budeme P(p)iráti,“ usmívá se. Však také kolik dětí si může říci, že je skutečným P(p)irátem? „Je to zajisté zajímavý nápad, líbí se mi i chomutovské logo i dres,“ uzavírá Bartečko, který si angažmá v Chomutově prozatím evidentně užívá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz