Hořká tisícovka! Největší krize od postupu, hlásí slávista Kolařík

Foto: hc-slavia.cz

28. ledna 2015, 15:50

Adam Bagar

Jako desátý hráč v historii se na čtyřcifernou metu sehraných zápasů v elitní tuzemské soutěži dostal slávistický obránce Pavel Kolařík, jenž nastoupil k jubilejnímu tisícému duelu doma proti Pardubicím. Ačkoli už před úvodním buly přebíral symbolicky dres s číslem tisíc a po siréně ho mohlo těšit ocenění pro nejlepšího hráče střetnutí, večer mu po porážce 1:6 zhořkl. "Hrát výše v tabulce, tak bych si to více užil," přiznává už dvaačtyřicetiletý hokejista.

Sehrát tisíc zápasů v elitní tuzemské soutěži není jen tak, dosud se to podařilo jen devíti hráčům. A tím desátým je slávistický veterán Pavel Kolařík, jenž do nejvyšší soutěže poprvé naskočil už v sezoně 1992-93 v dresu Popradu a za další dva roky hájil barvy Kladna. "Za Poprad jsem hrál jen pár utkání a do Kladna jsem jezdil na střídavé starty z Berouna. Ale samozřejmě si těch šancí vážím," přiznává.

"Tisícovka? Vyhýbala se mi zranění a měl jsem štěstí na spoluhráče i trenéry. Věřím, že další zápasy ještě přidám."

V ročníku 1996-97 už hrál za Slavii, kde s výjimkou dvouleté zámořské štace hraje dodnes. "Když jsem na Slavii přišel, hráli tu kluci jako Vladimír Růžička. Měl jsem k nim měl velký respekt," prozrazuje Pavel Kolařík, který si v bohaté kariéře zahrál i na MS či v NHL."Jsou to zážitky na celý život. Nic víc než mistrovství světa není a sehrát několik zápasů v nejlepší soutěži světa je rovněž skvělé," kvituje.

Aktuálně mu je už dvaačtyřicet let a stále hraje na vysoké úrovni. "Věřím, že další zápasy ještě přidám. Záleží hlavně na zdraví a také na domluvě s vedením. Že to vyšlo až na tisíc zápasů, je i zásluhou štěstí na spoluhráče a trenéry. Navíc se mi vyhýbala zranění," pokračuje Kolařík, jenž speciálnost utkání příliš nevnímal. "Byl to pro mě zápas jako každý jiný, nějak extra jsem ho nebral," potvrzuje.

Před zápasem přebíral dres s číslem tisíc a hodinky, po střetnutí zase ocenění pro nejlepšího hráče zápasu, přesto měl ke spokojenosti daleko. "Kdybychom byli výš v tabulce, tak si to více užiju. Ale prožíváme největší krizi, jakou jsme tady měli," ví Pavel Kolařík. Slávisté přitom předchozí dvě utkání zvládli na jedničku, ale vysoká porážka 1:6 s Pardubicemi je znovu srazila. Začali přitom velmi dobře.

"Myslím si, že první třetinu jsme sehráli perfektně, i když jsme prohrávali. Od druhé části jsme pak začali faulovat a Pardubice sehrály přesilovky výborně. To bylo asi rozhodující, protože při hře pět na pět to špatné nebylo," myslí si Kolařík. "Snad se vrátíme ke předchozím dvěma zápasům, které jsme sehráli obětavě a dobře jsme bruslili. Doufám, že výhry budou přibývat a zvládneme to," velí na závěr.

Přehled hráčů s největším počtem startů v elitní tuzemské soutěži:

1. František Ptáček 1182 zápasů, 2. Jan Peterek a Petr Leška oba 1139, 4. Petr Kadlec 1097, 5. Jiří Burger 1066, 6. Marek Melenovský 1043, 7. Jiří Hanzlík 1036, 8. Josef Řezníček 1035, 9. Radim Tesařík 1022, 10. Pavel Kolařík 1000.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz