Hossa do Tipsport extraligy nepůjde, upsal se švédskému MODO

30. ledna 2015, 12:10

Václav Jáchim

Dlouho byl bez práce, ale věděl, že na ocet nezůstane. Marcel Hossa patřil k nejzajímavějším hráčům na trhu, který ve většině evropských soutěží zavře o víkendu krám. O slovenského reprezentanta byl zájem rovněž v české Tipsport extralize, ostatně mladší bratr Mariána Hossy už u nás před časem hrál KHL za pražský Lev. Ale bývalý hokejista Dynama Riga či Kazaně se nakonec rozhodl pro Skandinávii.

Marcel Hossa krátce před uzávěrkou přestupního termínu kývl na nabídku švédského klubu MODO Hockey. "Řešili jsme víc možností, některé jiné ve Švédsku či Švýcarsku, kontakty probíhaly také v české nejvyšší soutěži. Marcel upřednostňoval Švédsko, nakonec se domluvil na spolupráci do konce sezony s MODO," rekapituluje hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Klub, kde je jedním z majitelů Peter Forsberg, neprožívá optimální sezonu. MODO se pohybuje na konci tabulky, sny o úspěšném vystoupení v play off vystřídaly obavy o záchranu. "Jsme v situaci, kdy jsme ztratili hodně zápasů a další těžké máme před sebou. Věříme, že Hossa by mohl být určitým jazýčkem na vahách. Že nám pomůže," řekl klubovým stránkám sportovní manažer Per Svartvadet.

Slovenský reprezentant, jenž mj. třikrát startoval na olympijských hrách, před časem ukončil působení v Dynamu Riga. Jeden z elitních střelců ruské KHL zaznamenal letos sedm branek v 38 zápasech. Po návratu z lotyšské metropole trénoval doma v Trenčíně, za mateřskou Duklu sehrál čtyři zápasy, v nichž si připsal stejný počet bodů. Vzhledem k tomu, že Hossa kdysi odešel jako mladý do zámořské juniorky, to byly jeho první starty v domácí nejvyšší soutěži.

Nyní znovu zvedá kotvy, vyrazí do Švédska. "Hossa je výborný hráč, nebylo snadné ho získat. Musím poděkovat našim sponzorům i fanouškům, kteří se zapojili do klubové akce. Našli jsme dostatek prostředků, abychom si mohli posilu dovolit," uvedl Svartvadet. Klub jednal v minulých dnech také s Američanem Ryanem Laschem, ovšem ten se z finského Turku přesouvá do švédské Frölundy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz