Hradec, Pardubice, Sparta a Jižní Korea. Startuje Mountfield Cup

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

2. srpna 2017, 13:27

Adam Bagar

Letošní přípravu znovu oživí kvalitně obsazený Mountfield Cup, který napíše druhý díl. Loňský ročník patřil pořádajícímu Hradci Králové, Východočeši si postupně poradili s Ufou, Omskem a Pardubicemi. O derby nepřijdou ani letos, ale účastníky ruské KHL nově nahradí Sparta Praha s Jižní Koreou. Právě jejich souboj v pražské Tipsport areně ve středu otevře turnaj.

Mountfield se svým fanouškům představí po takřka čtyřech měsících, stejně jako loni domácí akcí zahájí přípravu na novou sezonu. „První zápasy po tak velké pauze jsou vždy těžké. Loni to bylo ještě umocněné tím, že jsme hráli po týdnu na ledě. O to to bylo obtížnější, ale turnaj jsme zvládli. Letos to máme po čtrnácti dnech, takže by to mělo být lepší,“ líčí na klubovém webu útočník Jiří Šimánek.

„Korejci jsou hráči, kteří sice třeba nejsou tolik hokejově vyspělí, ale jsou to motorové myši.“

Obhájce prvenství přes léto značně posílil a bude znovu patřit k favoritům Mountfield Cupu. Uspět chce také Sparta. „Bereme zápasy velice prestižně. V konkurenci extraligových týmů z Pardubic a Hradce Králové chceme uspět,“ potvrzuje sparťanský trenér Jaroslav Nedvěd, který se těší i na konfrontaci s korejským národním týmem. „Pro nás to bude velmi zajímavé a přínosné,“ dodává Nedvěd.

„O Koreji nám něco řekl Karel Pilař, když tam byl. Jsou to hráči, kteří sice třeba nejsou tolik hokejově vyspělí, ale jsou to motorové myši,“ prozrazuje Šimánek. „Ale vůbec nehovořme o případném podcenění. Je to trochu neznámá, ale vítaná zkušenost. Sám jsem zvědav, jak proti účastníkovi mistrovství budeme úspěšní,“ doplňuje na adresu exotického soupeře pardubický hlavní trenér Miloš Holaň.

Pro Dynamo bude turnaj finálním testem pro hráče na zkoušku. „Hned po Mountfield Cupu si v pondělí sedneme a rozhodneme, které si budeme chtít nechat. Minimálně ve dvou zápasech se proto tito hráči objeví v naší sestavě. Ta bude každý den jiná, nebudeme chtít hrát ve třech dnech se stejnými hráči. Uvažuju i o tom, že vytáhnu některé kluky z juniorky,“ nastiňuje své plány bývalý obránce NHL.

Vrcholem turnaje bude znovu pikantní východočeské derby, které se loni stalo kořistí výběru kouče Václava Sýkory. „Přijde plný stadion, kulisa bude vynikající, přijedou i naši fanoušci. Všechny nás bude atmosféra hnát k tomu, abychom Hradec porazili. Podle mě bude tempo i nasazení podobné jako v extralize,“ ví pardubický Tomáš Rolinek. Derby bude mít speciální příchuť pro Petra Koukala.

Rozpis turnaje Mountfield Cup 2017

Středa 2. srpna:
18:00 HC Sparta Praha – Jižní Korea (Tipsport arena, Praha)

Čtvrtek 3. srpna:
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha (Hradec Králové)

Pátek 4. srpna:
14:00 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha (Hradec Králové)
18:00 Mountfield HK – Jižní Korea (Hradec Králové)

Sobota 5. srpna:
17:30 Jižní Korea – HC Dynamo Pardubice (Hradec Králové)

Neděle 6. srpna:
17:30 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (Hradec Králové)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz