Hrdina Kovář: Konečně emoce! Ale na výhru musíme zapomenout

Foto: iihf.com

17. února 2018, 7:50

Jakub Slunečko

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Krásný duel s Kanadou rozhodl šikula Jan Kovář v nájezdech. Ze střídačky si našel místo a pak vyhrál nervový souboj s brankářem Scrivensem. „Slušný výkon. Oproti zápasu s Koreou tam byly větší emoce. S Kanadou je to vždycky jiné,“ radoval se Kovář po dvoubodovém vítězství 3:2.

Javorové listy sice Jandačův tým výrazně přestřílely (33:21), lepším týmem ale nebyly. „Zápas jsme odehráli docela dobře. Kanada měla sice víc střel, ale žádné extra šance,“ hodnotil Kovář.

„Celkově slušný výkon. Dávali jsme si pozor na oslabení, tedy až na to první,“ připomněl Kovář nešťastný začátek, kdy Češi hned ve druhé minutě podlehli kanadské přesilovce. Stejně jako při úvodním zápase s Koreou se z toho ale nesesypali a náskok dotáhli.

„Byly tam větší emoce než s Koreou. Když si řekneme, že jdeme na Kanadu, tak je to jiné a vždycky nás to víc namotivuje,“ vyzdvihoval na českém týmu Kovář. „Věděli jsme, jak je tenhle zápas důležitý a šli jsme do toho.“

Foto: iihf.com

Češi hráli s Kanaďany vyrovnaně celých šedesát minut, stejně tak i následné bláznivé prodloužení, které i přes množství šancí vítěze neurčilo. Šlo se tak do nájezdů, kde nejdřív předvedl krásnou fintu Petr Koukal a po něm ukázal šikovné české ručičky i Kovář.

Nastoupil do třetí série. „Koukal jsem, jak to provedli oba kluci přede mnou (Růžička, Koukal). Viděl jsem, jak se jejich gólman hýbe. Uviděl jsem tam místečko mezi betony a chtěl jsem toho využít,“ líčil Kovář, jak na brankáře Scrivense našel recept.  

Při samotném provedení už to pak vypadalo, že český útočník skoro prováhal vhodnou příležitost a dostane se s pukem do úzkých. Všechno ale šlo podle plánu. „Chtěl jsem si přibrzdit a zkusit hned střelu mezi nohy. Musel jsem ho ale nejdřív rozhýbat a potom už tam byla díra,“ popisoval rozhodující moment zápasu, kdy kanadskému gólmanovi zasunul puk mezi betony.

Byl to nakonec vítězný gól celého utkání. „Pro nás je to důležitý bod, který se ale bude počítat zítra po zápase,“ upozorňoval Kovář. Češi totiž sice průběžně vedou svou skupinu, s pěti body ale ještě nic jistého nemají. K uhájení důležité první příčky potřebují alespoň za dva body porazit v neděli Švýcary.

„Proto musíme do dalšího zápasu zase s pokorou. Teď zajdeme do šatny, zaradujeme se a vypneme to, že jsme vyhráli. Musíme si pořádně odpočinout na strašně důležitý zápas se Švýcary, který nás zítra čeká,“ řekl Kovář na konec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz