Hrdina nájezdů Dravecký: Zranění gólmana nás ještě víc semklo

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Pátý finálový duel nabídl neskutečné drama! Litvínovská Verva byla půl minuty od zisku mistrovského titulu, v prodloužení jí pak chybělo pár centimetrů. Výhru ale nakonec berou Oceláři, kteří rozhodli v nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem byl Vladimír Dravecký, který po zápase neskrýval velkou radost.

Dravecký se proti Francouzovi rozjížděl jako druhý domácí nájezdník. A stal se hrdinou. Slovenský forward po naznačení propálil Francouze, další hráči již neuspěli. Byla to pro Draveckého překvapivá nominace? „Bral jsem to jako realitu, na tréninku mi celkem jdou. Nebylo to pro mě žádné překvapení. Nájezdy jsou pokaždé loterie, jsem velmi rád, že to tam spadlo,“ komentuje střelec vítězné branky.

Košický rodák to sám poznal, při nájezdu se mu kotouč postavil na hranu, Dravecký tak musel volit jiné zakončení. „Rolba to sice přejela, v tom teplu ale ten led nebyl moc kvalitní. Nijak jsem to ale neřešil, naznačil střelu příklepem a prostřelil Francouze pod lapačkou. Původně jsem ale chtěl udělat něco jiného. Puk se mi však postavil na hranu, tak jsem střílel. Naštěstí to tam spadlo,“ ohlíží se za svým nájezdem.

S Oceláři to ale nevypadalo vůbec růžově. Verva byla šestatřicet vteřin od zisku mistrovského titulu. Dravecký si však konec sezóny nepřipouštěl. „My pořád věříme, byť ta série byla 1:3. Do poslední minuty jsme věřili, že to tam spadne. Byli bychom špatní sportovci, kdybychom nevěřili. Nakonec to Tomáš Plíhal fantasticky trefil bekhendem, bylo to něco neskutečného,“ vrací se slovenský forward k vyrovnávající brance.

Zranění Hamerlíka tým semklo

Pátý duel tak dospěl až do prodloužení. V něm mohli rozhodnout oba soupeři, velmi blízko byl především Martin Ručinský, kterého od vítězné trefy dělilo jen pár centimetrů. „To je sport, jsme rádi, že to tak dopadlo. Určitě jsme v těch momentech měli velké štěstí, ale nakonec výhru bereme my,“ neskrývá Dravecký radost.

Pokračování zápasu i celého finále musel potvrdit videorozhodčí. Ten nakonec neviděl kotouč za brankovou čarou. Jak na tom ale byli Oceláři? „Myslím, že můžu mluvit za celý tým. Věřili jsme, že to gól nebyl. Povzbuzovali jsme se na střídačce, nakonec se to naše tušení potvrdilo,“ komentuje Dravecký velkou šanci Vervy v prodloužení.

Dravecký rozhoduje v nájezdech páté finále extraligy.

Dravecký rozhoduje v nájezdech páté finále extraligy. | Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Fantastický zákrok u této situace vytáhl Peter Hamerlík, který zalehl kotouč na brankové čáře. Pro slovenského brankáře ve službách Třince to ale byla konečná v zápase, Hamerlík odstoupil s poraněným ramenem. „Je to nepříjemné, v dané chvíli nás to ale ještě víc semklo. Klobouk dolů před Šimonem Hrubcem, který to dochytal parádně. Nastoupil ke konci, zvládl to ale super,“ chválí třinecká dvaadvacítka práci brankáře Hrubce.

Slezané jako první dokázali zvrátit nepříznivě se vyvíjející utkání. Do dneška v sérii platilo, že kdo dá první gól, ten vyhraje zápas. Bude to něco znamenat pro šesté pokračování? „Nevím, jestli to něco bude znamenat. Za ten gól na konci třetí třetiny jsme byli neskutečně rádi. Semkli jsme se ještě víc a dotáhli zápas do vítězného konce. Musíme hrát od prvního buly stejně, jako dnes. Dodržovat pokyny, pak máme šanci uspět v Litvínově,“ uzavírá Vladimír Dravecký.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz