Hribik, Fraňo a další. V širší nominaci na MS je osm českých rozhodčích

Foto: Michal Beránek, iSport.cz

11. října 2016, 14:45

ČSLH

Mezinárodní hokejová federace zveřejnila nominační listiny rozhodčích pro nejvýznamnější soutěže v sezoně 2016-17, mistrovství světa a olympijskou kvalifikaci žen. Figuruje na nich celkem 22 českých rozhodčích.

Na širší listinu kandidátů pro mistrovství světa 2017, které se bude hrát v Německu a Francii, byli zařazeni hlavní rozhodčí Martin Fraňo, Jan Hribik, Antonín Jeřábek a Robin Šír s čárovými Jiřím Gebauerem, Vítem Ledererem, Miroslavem Lhotským a Liborem Suchánkem. Více rozhodčích, devět, má na širší listině pro světový šampionát pouze Finsko, stejný počet, osm, Rusko a Spojené státy, sedm Švédsko, šest Kanada, Německo a Švýcarsko. Definitivní nominace bude oznámena v únoru 2017.

Utkání mistrovství světa, divize I, skupiny A na Ukrajině budou řídit hlavní rozhodčí Vladimír Pešina s čárovým Danielem Hynkem, zápasy elitní skupiny mistrovství světa U20 v Kanadě hlavní rozhodčí Jan Hribik s čárovým Liborem Suchánkem, divizi I, skupinu A šampionátu U20 v Německu hlavní rozhodčí Daniel Pražák a divizi II, skupinu A ve stejné věkové kategorii čárový rozhodčí Josef Špůr. V elitní skupině mistrovství světa U18, která se bude hrát na Slovensku, se představí hlavní Oldřich Hejduk s čárovým Jiřím Ondráčkem.

Ilona Novotná si zapíská MS žen i finálový turnaj kvalifikace na OH

Elitní skupinu mistrovství světa žen, která se bude hrát v USA, bude řídit čárová rozhodčí Ilona Novotná, která byla nominována i na finálový turnaj ženské olympijské kvalifikace v Japonsku. V divizi I, skupině A ženského světového šampionátu v Rakousku se představí čárová rozhodčí Michaela Štefková, v Divizi II, skupině B na Islandu hlavní rozhodčí Gabriela Malá s čárovou Veronikou Dopitovou a v kvalifikaci ženské divize II, skupiny B na Tchajwanu čárová rozhodčí Tereza Streitová.

Duely mistrovství světa juniorek U18, které budou hostit Přerov se Zlínem, budou řídit hlavní rozhodčí Radka Růžičková s čárovou Zuzanou Svobodovou. Zápasy kvalifikace pro olympijský turnaj žen budou jako čárové rozhodovat ve druhém kole, skupině H ve Španělsku Lucie Svobodová a ve třetím kole skupině E ve Francii Zuzana Svobodová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz