Hrňa o čtvrtém finále: Nedáš, dostaneš. Poslední bod chceme ukrást v Hradci

Erik Hrňa | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři na vítězný recept z předchozích zápasů nenavázali. Doma mohli oslavit čtvrtý titul, první mečbol ale odrazil Radovan Pavlík a finálová série se stěhuje zpět do Hradce Králové. Tam Třinec pojede s jasným cílem: sebrat poslední důležitý bod.

Ocelářům chyběl poslední krok k tomu, aby uchvátili čtvrté extraligové zlato v řadě. Vyrovnaný duel nakonec rozsekl hned na začátku prodloužení Radovan Pavlík a nepřipustil konec sezony.

Zase se ukázalo, že finální krůček je zkrátka nejtěžší. „Říká to každý,“ ví Erik Hrňa.

„Měli jsme v zápase větší šance, které jsme neproměnili. Nedáš, dostaneš, a to se taky stalo. Přáli jsme si radovat se s fanoušky doma, nyní nás čeká cesta do Hradce Králové. Nedá se nic dělat. Odpočineme si a zkusíme urvat poslední bod tam.“

Třinec byl aktivnější než Hradec Králové: v závěru třetiny si vytvořili obrovský tlak a Matěj Machovský se musel několikrát vytasit s velkým zákrokem.

„Machy jim parádně zachytal.“

„Machy jim parádně zachytal. V jedné chvíli mu puk skočil na branku a měl to těsně za zády. Vypadalo to, že se puk odrazí do branky. Musíme ho zkoušet propalovat u nich...“ 

Třinecký kanonýr Hrňa si je vědom, že fanoušci také chtěli slavit titul doma. „Člověk počítá s oběma variantami. Není to ale o tom, že bychom byli hlavami na oslavách. Poslední krok je náročný, Hradec nám ho ukradl a my to budeme chtít vzít zase tam,“ velí s jasným cílem pro další zápas.

Zároveň zastává názor, že prodloužení bylo spíš o shodě hloupých náhod. „Já bych neřekl, že nám nevyšlo. Bek to jednoduše chytil na modré a jen do toho plácl. Uprostřed byla teč, kterou Káca (Ondřej Kacetl, pozn. red.) vůbec neviděl. Navíc tam byla taková smůla, protože to chtěl Kánis (Lukáš Kaňák, pozn. red.) zachránit a sám si tam kotouč srazil. To se stává.“

„Díváme se na sebe, musíme zase dávat góly.“

Pro Mountfield HK je první výhra nesmírně důležitá. „Každé vítězství tým potěší a nakopne, ale my se vůbec nesoustředíme na ně. Díváme se na sebe, musíme zase dávat góly. Zatím to bylo všechno o jedinou branku, která rozhodla. Proto tam musíme puky cpát, ať jich dáme víc,“ dodává na závěr Hrňa.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz