Illéš si kličkou á la Malík vychutnal Orly. Probliklo mi to hlavou, culí se

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Hokejisté Vítkovic si v prvním přípravném utkání poradili s prvoligovým Havířovem a hned následující den vyrazili na jih Moravy, kde je čekal duel s vicemistrem EBEL ze Znojma. Ostravané zvládli na první pohled složitou misi jednoznačně, orlí letku smetli sedmi góly a zvítězili v poměru 7:1. Mladý vítkovický útočník Jakub Illéš se blýskl lahůdkovým zásahem.

Pamatujete? Ve čtvrtfinále play off Sparta – Litvínov roku 2001 si Robert Kysela parádní kličkou namazal na chleba Petra Břízu. O čtyři roky později ukázal zakončení mezi nohama Marek Malík, jenž v roce 2005 rozhodl v patnácté sérii nájezdů o výhře New Yorku Rangers nad Washingtonem.

V roce 2013 se pak touto drzou kličkou blýskl v NHL také věčný smíšek Tomáš Hertl, který ten večer proti Rangers nasázel čtyři góly a rozjásal svou maminku a přítelkyni na tribuně. Teď si podobný kousek připravil pro více než dvě tisícovky fanoušků na znojemském stadionu Jakub Illéš z Vítkovic.

Povedená trefa Jakuba Illéše (v sestřihu čas 1:08)

Ten na startu třetí třetiny zachytil v útočném pásmu volný puk a parádní fintou si vychutnal domácího gólmana Nechvátala. Ano, jeho branka na 6:0 pro ostravský tým nic neřešila, za pohledný hokejový moment ale zaslouží poklonu.

„Kdysi jsem dal takový gól ze hry v juniorce. Bylo to první, co mě napadlo. Probliklo mi to hlavou. Tenhle nájezd jsem zkusil i na rozbruslení a vyšlo to. Tak jsem to udělal znovu a spadlo to tam,“ říká Illéš v rozhovoru pro vítkovickou klubovou televizi. A co mu na jeho povedenou trefu řekli spoluhráči v kabině? „Ocenili to. Snad mě to nebude nic stát,“ směje se.

Tomáš Hertl a jeho trefa (San Jose Sharks – New York Rangers, rok 2013):

Nájezd Marka Malíka (New York Rangers – Washington Capitals, rok 2005):

Nájezd Roberta Kysely (Sparta – Litvínov, rok 2001):

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz