Indiáni srovnali sérii! Musíme se držet plzeňského stylu, velí Hollweg

Foto: Jan Čech, hcskoda.cz

Byla to úplně jiná Plzeň. Ve středu nevýrazná, matná, bojující jen po pět minut. V druhém zápase indiáni konečně uchopili klubový hashtag #NaValecneStezce správným stylem a bojovali, aby Mladá Boleslav neukořistila druhý bod do série. „Uvědomili jsme si, že jsme minule vyrobili hodně chyb v obraně, čímž ale nechci snižovat výkon soupeře. Vyříkali jsme si to a zaměřili jsme se na obrannou činnost, která byla tentokrát výrazně lepší,“ pochvaluje si Ryan Hollweg.

Jedna z nejvýraznějších tváří celé extraligy dokonce dovolila nahlédnout do kabiny a přiblížila, jaká byla atmosféra před samotným druhým zápasem. „Všichni byli velice soustředění. Věděli jsme, že dneska musíme vyhrát, abychom Boleslav nepustili do vedení 2:0,“ prozrazuje.

Přístup samotných hráčů do duelu byl diametrálně odlišný oproti tomu středečnímu. To uznal i Hollweg: „Dnes jsme hráli tak jako v celé sezóně. To byl přístup a styl, který nás do předkola play off dostal. Pokud se tohohle našeho plzeňského stylu budeme držet i nadále, jsem přesvědčený o tom, že budeme úspěšní.“

Že je Hollweg brilantní na oslabení, to se ví. Málokdo ho ale nepodcení co se týče hry dopředu a střílení branek. Sám několikrát přiznal, že skórování není jeho hlavní pracovní náplní a gólové trefy bere jako vítaný bonus. Jenže ve druhé minutě přišlo takové malé dejà vu. Téměř na chlup přesně se zopakovala situace z 38. kola z ledu Pardubic, kdy Bližňák vyzval ve vlastním oslabení k zakončení právě Hollwega, který nepohrdl.

„Mário to sehrál prostě skvěle. Vyhrál souboj a my mohli jít do přečíslení dvou na jednoho. Přehrál svého obránce a poslal kotouč na mě do volného prostoru. Odvedl většinu práce a já musel jen dát ten gól,“ vyzdvihuje plzeňský tvrďák přínos svého spoluhráče, který mu tedy přihrál na dva ze tří letošních zásahů. 

Americký podvečer v Plzni pokračoval. V desáté minutě zvýšil vedení Škody Johnson, tentokrát ve vlastní přesilovce. „V tak mladém týmu, jaký máme, jsme s Nickem jedni z lídrů. Včera jsme mluvili s týmem a při absenci kapitána Kratěny je potřeba, aby se někdo ujal toho vedení. Takže jsme si řekli, co se včera stalo, a dneska už chtěli hrát tak, jak máme,“ přiznává Hollweg, že dva góly s americkou vlaječkou v brance Mladé Boleslavi nebyly úplně tak náhodou.

Hollwegův přínos pro tým je podle slov plzeňských hráčů nedocenitelný. „Není to jen o předkole. Ryan je neskutečný celou sezónu. Kolik on zblokuje střel! Navíc nahání strach protihráčům… Podle mě je to jeden z našich nejdůležitějších hráčů vůbec,“ pěje chválu na vousatého indiána gólman Machovský.

Sám Hollweg rovněž tvrdí, že v zápasech play-off se může nejvíce projevit jeho síla. „Hraje se tvrdě a fyzicky náročně, hodně se brání a je potřeba se soustředit na takovéhle detaily. Jsem rád, že právě to jsou moje přednosti. V sériích hraných na pět nebo sedm utkání bude důležité, aby se ke mně přidali i ostatní,“ pokračuje útočník plzeňské Škodovky.

Po pátečním zápasovém volnu uvidí Mladá Boleslav víkendovou předkolovou vřavu. S poměrnou jistotou vyprodaná ŠkoEnergo Aréna  vůbec poprvé uvidí vyřazovací boje naší nejvyšší soutěže. A indiáni nechtějí být jen diváky. „Jedeme se o to porvat. Chceme hrát náš hokej a pokračovat ve výkonu, jaký jsme dnes předvedli. Snad nám to přinese ovoce,“ doufá Machovský. Hollweg jej ještě doplnil: „Musíme koukat jen na ten jediný konkrétní zápas, který budeme mít před sebou. Předvést plzeňskou hru, a pak budeme úspěšní.“

Sestřih utkání HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz