Jiný tým, stejný výsledek! Štístko Vak počtvrté v řadě usedl na kazašský trůn

Foto: yvision.kz

Den po oslavě mistrovského titulu Jana Kováře a Tomáše Filippiho v Kontinentální hokejové lize čekají dlouhé oslavy ligového vítězství Tomáše Vaka. Zkušený český útočník se podílel na výhře Bejbarysu Atyrau v kazašské Championship a oslavil již čtvrtý titul za poslední čtyři sezony! Již jen jedno vítězství dělí od premiérové výhry ve slovenské Tipsport lize Nitru, která v přestřelce udolala před vlastními fanoušky Banskou Bystrici.

Hokejista Tomáš Vak je v Kazachstánu považován za zlaté štístko. Odchovanec havlíčkobrodského hokeje po zlatém hattricku v dresu Irtyše Pavlodar přestoupil do týmu Bejbarysu Atyrau, se kterým znovu ovládl nejvyšší kazašskou soutěž. Ve finálové bitvě proti týmu Kokšetau potřeboval druhý tým základní části k definitivnímu zisku titulu až sedmé utkání, ve kterém zvítězil 3:1 a mohl odšpuntovat oslavy titulu šampiona! Spolu s Vakem se v dresu Bejbarysu radují slovenští hokejisté Martin Čakajík a Jaroslav Kmiť.

Velký večer zažili taktéž fanoušci slovenské Nitry, kteří si v pátém finále užili desetigólovou přestřelku a hlavně důležité vítězství domácího týmu. Právě Nitra si proti Banské Bystrici vystřílela klíčový mečbol, na výhře 6:4 měl sice největší podíl hattrick Kanaďana Blackwatera, v zápase se však neztratila ani česká stopa. Po jedné asistenci si připsali i Stloukal s Bajtkem, kteří jsou tak již jen krůček od premiérového titulu. Na straně poražených se budou v šestém zápase snažit vrátit sérii zpět do Nitry Čížek se Šmachem.

Tipsport Liga (Slovensko)

finále play off

NITRA – BANSKÁ BYSTRICA 6:4 (2:0, 2:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Blackwater (Laliberte, Slovák), 7. Mezei (Podhradský, Stloukal), 26. Mezei (Beca, Bajtek), 32. Blackwater (Laliberte, Slovák), 52. Blackwater (Slovák), 59. Štefanka – 22. Gillies, 31. Lunter (Sandgren, Zigo), 39. Majdan (Bast), 50. Bast (Tománek, Ďatelinka).

Stav série: 3:2 (3:1, 3:2, 3:5, 2:4, 6:4)

Championship (Kazachstán)

finále play off

Kokšetau – Bejbarys Atyrau 1:3, konečný stav série 3:4, Bejbarys Atyrau vyhrál Championship

Get-ligaen (Norsko)

finále play off

Stavanger – Lorenskog 3:2 po prodloužení, stav série 3:2

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz