Jiříček se vrátí silnější, doufá kápo Plzně. Soustředí se na dva týdny pravdy

Jan Schleiss | Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

29. prosince 2023, 10:15

Jakub Štěrba

Poslední zápas tohoto roku se plzeňským indiánům výsledkově nepovedl. Škoda předvedla proti favorizované Spartě srdnatý výkon, pár minut před koncem ještě vedla, avšak nakonec ze zápasu nebere nic. Sparta o exportu tří bodů rozhodla drtivým finišem, kdy v posledních minutách vsítila do klece Dominika Pavláta tři branky.

„Samozřejmě nás porážka hodně mrzí, nicméně bych nehledal chybu v tom, že jsme nezvládli závěr, ale v tom, že nedáváme branky. Myslím si, že v posledních zápasech hrajeme slušně, troufnu si říct, že leckdy i dominujeme, ale prostě nedáváme góly. V zápase jsme měli spoustu šancí, jenže to tam nespadlo. Když jsme v laufu, tak musíme v zápase odskočit, pomoct si přesilovkou a pak si teprve hlídat výsledek. Sparta je velmi silné mužstvo, tak by byla blbost, kdybychom si mysleli, že nás nechají zadarmo vyhrát,“ říká Jan Schleiss.

Jeden z faktorů utkání byl jistě ten, že Škoda nevyužila ani jednu ze čtyř přesilovek, zatímco hosté zužitkovali hned svou první.

„Troufnu si říct, že leckdy i dominujeme, ale prostě nedáváme góly.“

„Sehráli to dobře, shodou okolností jsme věděli, že to takto zahrají. Vyšlo to na Irvinga, který to hezky trefil a za devět vteřin jsme tam měli gól. To byl také strašný rozdíl, my jsme branku z početní výhody nedali,“ praví smutným hlasem.

Před zápasem byly karty rozdány jasně, jenomže Škoda svou kůži rozhodně nedala lacino. Těší hráče alespoň fakt, že se mohou popasovat s každým?

„Nevím, jestli je správné slovo, že nás to těší. V Litvínově, ve Varech i proti Spartě jsme sehráli slušný zápas, dalo se na to dívat, ale znovu se budu opakovat: neproměňujeme vyložené šance, čímž si nemůžeme při zápase vypracovat větší náskok. Určitě jsme si mohli závěr víc pohlídat, ale náskok o jeden gól je stále málo, protože hra je pořád hodně nervózní, mrzí nás to,“ dodává plzeňský kapitán.

Zápas proti Spartě sledovala vyprodaná LOGSPEED CZ Aréna, do ochozů si našlo cestu 7232 fanoušků. „Atmosféra byla skvělá. Já to jenom kvituji, před tolika lidmi se hraje super. Když jsou lidi slyšet, tak zápas má najednou větší grády a na celém stadionu jsou emoce...“

Útočník Západočechů bedlivě sleduje i výkony české dvacítky na světovém šampionátu ve Švédsku. Bohužel radost mu neudělalo zranění jeho spoluhráče Adama Jiříčka.

„Za mě to je šílená věc, když se takové zranění stane mladému hráči. Stále má před sebou celou kariéru, je talentovaný, je to velká škoda a brzda. Jsem přesvědčený, že se Adam vrátí silnější.“

„Je to velká škoda a brzda. Jsem přesvědčený, že se Adam vrátí silnější.“

Rok 2023 tak pro Plzeň napsal svou poslední kapitolu. Další zápas sehrají indiáni ve středu 3. ledna roku 2024, kdy na svém ledě přivítají Olomouc. Celkově do poloviny ledna sehrají modrobílí pět ze šesti duelů na svém ledě.

„To pro nás budou dva týdny pravdy. Potřebujeme tyhle domácí zápasy zvládnout a poté se uvidí. Doma je potřeba za to vzít, důležité bude bodovat,“ uzavírá povídání Schleiss.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz