Jordán o kritice ve Finsku či kontumaci: Kruté! Možná je to ponaučení i pro CHL

Michal Jordán | Foto: Petr Kotala, Facebook HC Vítkovice Ridera

22. listopadu 2023, 16:02

Adam Bagar

V základní části Ligy mistrů se Lahti radovalo z hladkého vítězství 4:0, ale v osmifinále play off se před Vítkovicemi po úterní remíze 1:1 sklonilo. Sérii výrazně ovlivnila kontumace úvodního utkání ve Finsku, které bylo už ve 12. minutě předčasně ukončeno kvůli nezpůsobilé hrací ploše.

„Samozřejmě jsme to nevzdávali. Doma jsme Vítkovice ve skupině porazili, snažili jsme se. Ale oni hráli chytře. Museli jsme to trošku otevřít a z toho pramenily jejich šance. My je měli taky, ale neproměnili jsme je. Bohužel rozhodl první zápas,“ mrzí obránce Michala Jordána.

„Možná je to ponaučení i pro CHL, aby se to neopakovalo. Chtěli jsme taky postoupit, je to taková kaňka.“

Ten těžce kouše, jakým způsobem Pelicans vypadli. „Je nepříjemné takhle prohrát,“ vrací se ke kontumační porážce 0:3. „Vlastně jsme doma ani neměli začínat. Ve skupině jsme skončili před nimi, ale bohužel měli minulý týden obsazený led, takže se to celé přehodilo,“ dodává.

V Lahti si lámali hlavu nad tím, co způsobilo tak bídnou kvalitu ledu, kvůli níž nemohlo být utkání dohráno. „Nevím, jak se to mohlo stát. Bohužel se stalo a pro nás je to kruté. Nechci se na to vymlouvat, ale cestovat do Vítkovic za stavu 0:3... To je velké manko,“ smutní Jordán.

„Formát je tak nastavený. Sponzoři chtějí mít svoje reklamy na ledě, do toho máte obsazený led a když se to pak honí na poslední chvíli, tak to dopadlo takhle. Možná je to ponaučení i pro CHL, aby se to neopakovalo. Chtěli jsme taky postoupit, je to taková kaňka,“ pokračuje.

Lahti, za nějž v Ostravě naskočili i Filip Král s Lubošem Horkým, se tak s Ligou mistrů loučí už v osmifinále. „Bylo to zpestření, ale musím říct, že poslední měsíce byly pro náš tým strašně náročné. Dlouhé přelety, do toho finská liga je velmi bruslivá, kolikrát jsme neměli tolik sil.“

„Teď už se můžeme koncentrovat jen na ligu, tak doufám, že naše výkony půjdou nahoru, zlepšíme se a sezonu otočíme.“

Na jednu stranu tak možná na severu kvitují, že už se mohou soustředit jen na domácí ligu, v níž Pelicans patří až třinácté místo. „Teď už se můžeme koncentrovat jen na ligu, tak doufám, že naše výkony půjdou nahoru, zlepšíme se a sezonu otočíme,“ hlásí odhodlaně 33letý bek.

Ten nezačal finské angažmá vůbec podle představ. První body zapsal až 20. října, předtím na sebe upozornil dvěma zákroky, za které vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání a ve druhém případě také stopku. „Nevím no, ve Finsku to posuzují trošku jinak,“ krčí rameny.

„Člověka zamrzí, co lidi napíšou. Já se s tím nějak vypořádám, horší to bylo pro rodinu, že četli věci, které četli.“

Zkušený zadák se ve Finsku ocitl pod palbou kritiky. „Člověka zamrzí, co lidi napíšou, když ještě absolutně netuší, co se tam dělo. Ale mají na to nárok. Já se s tím nějak vypořádám, horší to bylo pro rodinu, že četli věci, které četli,“ hlásí Michal Jordán, který se teď v Lahti rozstřílel.

Za posledních deset ligových utkání zaznamenal pět tref do černého a asistenci. „Jsem rád, že jsem se vrátil, dal nějaké góly a tím pádem se situace uklidnila. Laťku jsem si nastavil asi hodně nízko, takže se to dá do konce sezony zvedat,“ uzavírá účastník šesti MS či OH 2018.

Michal Jordán

Michal Jordán | Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz