Jsem spokojený, hlásí Kämpf po debutu. Červenka? Klobouk dolů…

Foto: Jan Beneš, Český hokej

21. května 2022, 23:30

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Přiletěl ve čtvrtek bez hokejové tašky, ta k němu ale pak doputovala, když se našla na letišti v Helsinkách. David Kämpf tak odehrál svůj první zápas na mistrovství světa a byl u výhry 4:1 nad Norskem.

„Debut? Byl vítězný, takže jsem spokojený. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání,“ líčí útočník Toronta, který se zařadil do třetí formace po boku Jiřího Smejkala a Jakuba Vrány.

„S Kubou Vránou jsem odehrál pár zápasů v mládežnických a kategoriích. Jirka Smejkal je skvělý hráč. Myslím, že nám to klapalo,“ pochvaluje si.

Češi si nemohli dovolit, aby ztratili body. Nicméně Norsko nehrálo špatně, ve druhé části několikrát dostalo český tým pod tlak.

„Myslím, že každý soupeř je tady kvalitní. Postupně se to vyrovnává. Měli jsme hodně šancí a mohli jsme dát i více gólů,“ je si vědom David Kämpf, který strávil na ledě necelých 13 minut.

Dvakrát se prosadil David Pastrňák, který k tomu přidal i asistenci. V turnaji už má pět bodů. „Pasta je skvělý hráč a dokazuje to každým rokem v NHL – přeju mu to.“

Ve třetí třetině bylo k vidění několik faulů. Celkem rozhodčí vylučovali v této dvacetiminutovce devětkrát. Matěj Blümel po jednom střetu nedohrál zápas.

„Bylo tam pár vyhrocených zákroků, ale takový je hokej. To k tomu někdy patří. Na mistrovství světa chce každý vyhrát a každý hraje naplno,“ komentuje 27letý forvard.

David Kämpf se vrátil do české reprezentace po pěti letech. Poprvé si zahrál ale na světovém šampionátu.

„V první třetině jsem cítil lehce únavu, ale postupem času to bylo lepší a lepší,“ popisuje svou adaptaci. Občas také zahrozil před norskou brankou, ale na první trefu si musí počkat. „Pár šancí jsem tam měl, bohužel to tam nepadlo. Snad v dalších zápasech tomu pomůžu a trefím se,“ věří.  

„V první třetině jsem cítil lehce únavu, ale postupem času to bylo lepší a lepší."

Tématem po výhře nad Norskem byl také Roman Červenka, který překonal svůj rekord na MS. V Tampere už má 11 bodů! Hraje prostě fantasticky…

„Já ho znám, jeden rok jsem s ním hrál v Chomutově. Je skvělý hráč a skvělý kluk. Dokazuje to i v národním týmu. Klobouk dolů,“ smeká jeho bývalý spoluhráč Kämpf.

„Pokaždé, když byl v národním týmu, tak si své odvedl,“ zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz