K. O. v čase 59:41! Havířov je krok od postupu do finále

Foto: hc-havirov.cz

Chomutov už je ve finále druhé ligy a čeká na svého soupeře. Blíže k postupu má Havířov, který na domácím ledě uspěl 2:1 a je jednu výhru od toho, aby vyřadil Tábor.

Havířov v play off vyřadil Žďár nad Sázavou a poté Nový Jičín (vždy 3:0 na zápasy). Teď válčí s Táborem o postup do samotného finále. 

První dva duely AZet zvládl dobře, na domácí půdě ale Jihočeši srovnali krok. Páté utkání bylo pořádně napínavé, stav byl do 60. minuty nerozhodný 1:1 a vypadalo to, že se půjde do prodloužení.

Ale...

V čase 59:28 vyfasoval táborský Šulek pětiminutový trest a domácí trestali. Devatenáct vteřin před koncem třetí třetiny proměnil samostatný únik Lukáš Bednář a jeho celek je jednu výhru od postupu. 

AZ HAVÍŘOV – HC TÁBOR 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Kratochvil (Spratek, Klimša), 60. Bednář (Klimša, Spratek) – 49. Huna (Plášil, Severa)
Rozhodčí: Šudoma, Šico – Bezděk, Peluha.
Vyloučení: 5:5, navíc Ševčík – Hajič oba 5 minut, Šulek 5 minut a do konce utkání.
Využití: 2:0.
Diváci: 2 009.
Stav série: 3:2
AZ Havířov: Sachr – Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta, Vosátko, Ficek, Ščurek – Klimša, Karafiát, Bednář – Kratochvil, Haas, Mrva – Pawliczek, Spratek, Apolenář – Antoníček, Ćmiel, Pavlík – Tvrdý. Trenér: Raszka.
HC Tábor: Žajdlík – Hubata, Plášil, Jáchym, Suchánek, Gajdolín, K. Černý, Říha – Hajič, A. Zeman, Šulek – Huna, Milfait, Severa – J. Duda, Zadražil, Krliš – Prášek, Zíb, Nevšímal. Trenér: Grof.

Další program semifinále 2. ligy

Pátek 12. dubna – 6. zápas:
18:00 HC Tábor – AZ Havířov

Neděle 14. dubna – případný 7. zápas:
17:00 AZ Havířov – HC Tábor

Finále: 17., 18., 21., 22., případně 25., 27. a 29. dubna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz