Kabina se uklidnila, říká Stránský o povstání Boleslavi. Kometa? Budeme bojovat!

Jan Stránský | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

7. března 2023, 19:30

Pavel Mandát

Předkolo extraligového play off klepe na dveře. Mladá Boleslav v něm vyzve brněnskou Kometu, půjde tedy o souboj dvou týmů se solidní aktuální formou.

„Z posledních tří zápasů jsme třikrát vyhráli. To je hlavní pozitivum, které si můžeme do předkola vzít,“ řekl po nedělním utkání v Třinci kapitán Středočechů Jan Stránský.

„Spadlo to z nás po výhře v Hradci, kde jsme uhráli dva body. Věděli jsme totiž, že se nám vyhne boj o záchranu,“ vrací se Stránský k důležitému momentu, který zajistil Mladé Boleslavi potřebný klid na hokejkách.

Dá se říct, že po turbulentním průběhu sezony je pro Mladou Boleslav i předkolo play off slušným počinem.

„Spadlo to z nás po výhře v Hradci, kde jsme uhráli dva body."

„Do soutěže jsme dobře vstoupili a po první čtvrtině jsme byli na druhém fleku, ale pak to s námi šlo střemhlav dolů. Nemyslím si, že jsme hráli špatný hokej, ale nedávali jsme branky. Nedokázali jsme najít recept, jak branky dávat, což se s námi táhlo skoro celou sezonu,“ popisuje poctivý útočník příčiny boleslavského poklesu tabulkou.

Vedení klubu proto sáhlo k výměně trenéra, když Ladislava Čiháka vystřídal Jiří Kalous. „Každý trenér má trochu jiný přístup. Řekl bych, že po příchodu pana Kalouse se kabina uklidnila a vládla v ní větší pohoda,“ líčí Stránský.

V předkole čeká Mladou Boleslav Kometa, soupeř, na kterého to Středočechům dlouhodobě jde. Jan Stránský si však uvědomuje, že rozjetí Jihomoravané nebudou snadným protivníkem.

„Po příchodu pana Kalouse se kabina uklidnila. Vládne v ní větší pohoda."

„Kometa má velmi kvalitní tým. Myslím, že v tabulce by měli být výš, než jsou. Ukazuje se, že tabulka je letos hodně vyrovnaná. Liga šla nahoru. Připravíme se na ně a budeme se rvát o každý zápas.“

Bude hrát roli skutečnost, že Mladí Boleslav dokázala Kometu během základní části hned čtyřikrát porazit? „Nepřemýšlím o tom, takové uvažování vždy svádí k lehkovážnosti. Play off je jiný hokej,“ ví Stránský.

Dvaatřicetiletý útočník se zároveň těší na parádní atmosféru. „V Brně nás čeká peklo, ale já to tak mám rád. Je super, když chodí hodně lidí. I u nás je atmosféra během play off vždy ještě lepší. Tímto bych chtěl poprosit fanoušky, abych nás přišli podpořit v co největším počtu,“ uzavírá Jan Stránský

Jan Stránský

Jan Stránský | Foto: bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz