Kapitán Hlinka zvažoval, jestli neskončit. Ve Spartě ale pokračuje

Foto: hcsparta.cz

29. června 2017, 14:04

Václav Jáchim

Minulou sezonu si představoval jinak, po trpkém vyřazení v prvním kole play off od Komety Brno zápasil Jaroslav Hlinka s velkým zklamáním. Ačkoli měl nadále platnou smlouvu, zvažoval, jestli ve 40 letech neukončit bohatou kariéru. Od předčasného konce minulého ročníku ovšem uplynuly tři měsíce a sparťanský kapitán chmury zahnal. Hlinka bude pokračovat, pražská Sparta s ním jednoznačně počítá!

V tomto duchu hovořil na tiskové konferenci Michal Broš. Pražané představovali jednoho z nových partnerů klubu, kterým bude společnosti KIKA Nábytek, Broš hovořil také o Hlinkovi. "Jarda má smlouvu. Je připravený, a já věřím tomu, že bude lídrem úspěšné sezony," řekl někdejší Hlinkův spoluhráč, který ve Spartě nově zastává funkci sportovního manažera.

Bývalý vynikající útočník ukončil kariéru před dvěma lety, kdy válel za Mladou Boleslav. Na jaře se vrátil do Sparty a nastoupil v pozici, kterou předtím zastával hlavní kouč Jiří Kalous. Broš věděl, že setrvání Hlinky je pro mužstvo velmi důležité. Případný odchod legendy už nehrozí. "Z mého pohledu se takhle Jarda vyjádřil pod dojmem neúspěchu a rychlého konce sezony. Od té doby jsem z jeho strany nic takového nezaznamenal," upozornil mistr světa 2000.

Zatímco Broš vyhrál šampionát před 17 lety, Hlinka má doma pro změnu velké světové zlato z jara 2001. Na vrcholové scéně válí od ročníku 1994-95, kdy poprvé nakoukl do prvního týmu Sparty. Konstruktivní útočník posléze okusil NHL v Coloradu, hrál ruskou nejvyšší soutěž v Kazani, silnou stopu zanechal ve švédském Linköpingu nebo ve švýcarském Klotenu. Vedle Sparty dělal svého času radost také fanouškům Plzně.

Do pražské Sparty se Hlinka několikrát vrátil, naposledy tak učinil před pěti lety. Čtyřnásobný mistr republiky zastával poslední dva roky roli kapitána, v uplynulém ročníku stihl za základní část a play off 40 utkání, zaznamenal celkem 39 bodů. Úvahy o ukončení kariéry prozatím zaplašil, stále má Spartě i českému hokeji co dát. "Sám to znám moc dobře. Když sezona dopadne dobře, jsou starší hráči plni sil a nadšení. Hráli bych ještě deset let. Pokud to dobře nedopadne, do hlav se vloudí chmurné myšlenky," doplnil k tématu Hlinkova rozhodování Michal Broš.

Hokejisté Sparty tento týden ukončili letní přípravu, přičemž některé opory se chystaly individuálně. Platilo to také pro Jaroslava Hlinku. Tým bude pohromadě 17. července, kdy zahájí tréninky na ledě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz