Karlovarský žolík Rohan burcuje: Je na nás, abychom se z toho vyhrabali!

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

Sezonu začínal v prvoligové Kadani, kde po boku svého bratra Martina bojoval o místo v prvním týmu extraligové Energie. Nabídnuté šance se karlovarský odchovanec Tomáš Rohan chytil a na ledě se prezentuje tvrdou bojovnou hrou. Na přesný extraligový zásah ale zatím čeká, a to přesto, že v Kadani zvládl v sedmi zápasech skórovat čtyřikrát. V pátek byl sice vyhlášen nejlepším hráčem Energie v zápase proti Vítkovicím, domácí prohru 1:3 ale ani tak odvrátit nedokázal.

Jak byste utkání zhodnotil?
"Prohráli jsme, odcházíme bez bodu. Dali jsme jen jeden gól, největší problém vidím v tom, že se málo tlačíme před bránu a málo střílíme. Na tom asi trpíme nejvíc."

Nakolik vás ovlivnil inkasovaný gól do šatny na konci první třetiny?
"Bylo to nepříjemné. Měli bychom ale být schopní se oklepat, sebrat se a šlapat dál. To se bohužel nestalo."

V zápase jste působili hlavně bojovným dojmem, hodně jste se nadřeli. Čím to je?
"Nejsme v nějaké extra formě, asi se nám nebude dařit dávat nějaké góly po velkých kombinacích. Musíme začít u těch složitých gólů z tečováných střel, tlačit se před bránu a dorážet tam. Musíme být prostě nepříjemní v brankovišti a nějak dostat puk do brány. Jinak vyhrávat nebudeme." 

Proč se vám dnes podařilo vstřelit jen jeden gól?
"Málo střílíme a málo se tlačíme do brány. Když mají puk obránci, před brankářem nikdo není. To je ten náš největší problém."

Viděli jsme hned několik strkanic. Řekl byste, že bylo utkání vyhecované?
"Myslím si, že to byl takový normální zápas. Zažil jsem i vyhecovanější zápasy. Bylo to v klidu. Postrkával jsem se tam s někým, když jsme si vyřizovali nějaký střet z předešlého střídání. To ale k hokeji patří."

Po dobré sérii tří vyhraných zápasů se Energii zase nedaří. Kde vidíte příčinu?
"Jsme dole, prohráváme o gól, o dva, když dostaneme do prázdné branky. Je na nás, abychom se z toho vyhrabali, nikdo jiný nám samozřejmě nepomůže. Musíme se semknout v kabině a věřím, že se zvládneme zase zvednout!"

Co říkáte na své vytěžování v rámci karlovarského prvního týmu?
"Jsem rád, že dostávám od trenéra prostor. Má hra je založená na bojovnosti a bruslení. Gól je pro mě vždycky odměnou, jsem rád za každou minutu na ledě."

Nejste tedy nervózní z toho, že jste zatím žádnou branku nevstřelil?
"Už bych byl samozřejmě rád, aby to tam padlo. Věřím, že tvrdou prací a pílí ten zásah přijde."

Jak se vám hrálo po boku Jaroslava Kůse a Radka Dudy?
"Hráli jsme spolu dvě třetiny, pak to trenér rozházel, aby dal týmu impuls. Jak Jarda, tak Radek jsou výbornými hokejisty. Hrálo se mi s nimi velmi dobře. S Jardou se znám už z Kadaně, nikdy jsem tam s ním ale nehrál v jedné lajně."

Co říká na vaše působení bratr Martin?
"Brácha maká v Kadani, aby se do Energie taky probojoval. Musím ale říct, že v Kadani jsem odehrál sedm zápasů, je tam úžasná parta v kabině a ten tým šlape a je v první lize nahoře, takže to tam vůbec není špatné."

Sestřih utkání Karlovy Vary - Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz