Každý musí začít sám od sebe, velí Jan Knotek. Co říká na kapitánskou roli?

Jan Knotek | Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

25. února 2023, 9:01

Tomáš Kalas

Přestože fanoušci Olomouce na tribunách slavili 10 let od založení uskupení Ultras Mora, po utkání příliš důvodů k radosti neměli. Hanáci totiž padli v utkání 49. kola na domácím ledě s rozjetým Hradcem Králové 0:4 a útočník Jan Knotek neskrýval po zápase zklamání. „Nebylo tam nic pozitivního, čeho bychom se mohli chytit a zvednout,ׅ“ říká smutně dočasný kapitán Mory.

Z posledních osmi duelů prohrál celek z hanácké metropole šestkrát a propadl se až na sedmé místo, navíc má na dostřel trojici Kometa, Plzeň a Karlovy Vary. „Těch špatných výkonů je nějak moc. Kupí se to a je to těžké na hodnocení,“ přiznává Knotek.

Trenér Jan Tomajko navíc nebyl spokojen na tiskové konferenci s přístupem hráčů. „Nevěřím tomu, že by se na to někdo vykašlal,“ tvrdí dlouholetý útočník Hanáků. „Prostě nám to nejde a musíme zatnout zuby. Je to trápení, ale z těchto situací se člověk nijak jinak, než tvrdou prací, nedostane,“ má Knotek jasno, jak o cestě z krize ven.

Sám navíc přiznává, že to v kabině už bylo téma. „Abych pravdu řekl, tak jsme zkoušeli všechno možné. Jeden čas jsme řešili všechno, pak zase nic. Každý musí začít sám od sebe a bez výmluv makat. Zní to sice jako fráze, ale v krizi je tomu opravdu tak,“ podotýká 35letý útočník.

Mora se navíc potýká s absencemi některých hráčů. Chybí jí například Lukáš Nahodil, Jakub Orsava či kapitán Jiří Ondrušek. „Každý chybějící hráč je znát. Táhne se to celou sezonu, nebyl snad moment, kdybychom hráli v plné sestavě,“ mrzí olomouckého tahouna.

Přestože se Hanáci nenacházejí v dobré herní pohodě, body mají nahrané z povedené první části sezony. „Kdybychom v téhle situaci měli hrát o bytí a nebytí, tak… je to kdyby, ale třeba bychom měli stažené zadky a hráli zase jinak. Těžko říct, naštěstí ale máme nahráno a nemusíme teď řešit takové problémy,“ říká s určitou úlevou v hlase Knotek.

„Kdybychom v téhle situaci měli hrát o bytí a nebytí, tak… je to kdyby, ale třeba bychom měli stažené zadky a hráli zase jinak. Těžko říct, naštěstí ale máme nahráno a nemusíme teď řešit takové problémy.“

Ten navíc nastoupil do duelu s kapitánským céčkem místo chybějícího Ondruška. „Je to fajn pocit, kapitánské céčko jsem měl už za pana Venery, ale snad poprvé mi přešili to áčko, vždycky byl kapitán někdo jiný,“ směje se aktuálně osmigólový střelec Kohoutů.

„Moc jsem tomu ale na ledě nepomohl,“ dodává zklamaně. Olomouc může prohru odčinit v neděli na ledě Komety, kde bude hájit sedmé místo právě před dotírajícími Brňany.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz