Kometa zaslouženě vyhrála. Teď je řada na nás, velí Petružálek

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Už mohli slavit a užívat si zaslouženého odpočinku před finálovými řežbami. To vše se ale odkládá, hokejisty Litvínova minimálně ještě jedna bitva s Kometou čeká. Severočeši nezvládli čtvrtý semifinálový zápas v Brně a v sérii poprvé odešli poraženi. Přesto drží všechny postupové karty stále pevně ve svých rukou. Na zápasy vedou 3:1 a druhý pokus na vyřazení Komety budou mít v pátek před domácím publikem.

A právě litvínovská kulisa by tým kolem legendy Ručinského měla dovést ke kýženému čtvrtému vítězství. Litvínovští v play off doma ještě neprohráli, poslední porážka na Zimním stadionu Ivana Hlinky se datuje k 26. prosinci minulého roku. To na severu Čech vyhrála shodou okolností právě Kometa.

Převtělit domácí pevnost v postupovou výhru je tak jednoznačný cíl Litvínovských. Své o tom ví i útočník Vervy Jakub Petružálek, který se v úterý v Brně postaral o jediný gól svého týmu. „Takové prostředí by pomohlo každému týmu. Diváci nás poženou dopředu, navíc dobře známe svůj stadion, což je pro nás velká výhoda,“ vykládá nejproduktivnější hráč letošního play off.

"Kometa do toho tentokrát šla na více než sto procent a po zásluze byla odměněna. Teď je zase řada na nás."

Že Litvínov přišel o první postupový mečbol, vůbec neřeší. „Jdu zápas od zápasu a nekoukám se na to, jestli tam jsou nějaké mečboly nebo ne. Příště hrajeme znovu proti Kometě a znovu to budeme chtít urvat,“ velí Petružálek.

Litvínov poprvé v semifinále klopýtl. Kometa neměla co ztratit a do zápasu vstoupila ve velkém stylu již od prvních minut. První gól vstřelila v desáté minutě, po druhé třetině již vedla 3:1. Hrála přesně tak, jak si Litvínovští mohli představovat, že nastoupí. Bohužel pro ně s tím ale nic neudělali.

„Jejich aktivní hra nebyla překvapení pro nikoho. Něco podobného se dalo čekat už minulý zápas, to jsme ale Kometu zaskočili rychlým gólem. Tentokrát se nám to nepodařilo, neměli jsme takový tlak, jaký jsme chtěli mít. Kometě navíc vyšel vstup do zápasu, my tam měli nějaká oslabení, která nám ubrala síly. Ty nám pak chyběly ve druhé a ve třetí třetině,“ vykládá devětadvacetiletý forvard.

Brňané navíc poprvé v sérii využili přesilové hry. „Stříleli více na bránu. Když se podíváte na naše přesilovky, neměli jsme tam skoro žádnou střelu. Když nepálíte puky na bránu, nemůže vám tam nic spadnout,“ zná jednoduchou logiku litvínovský rodák.

A právě zlepšené početní převahy by jeho tým mohly v pátek přivést k postupu do finále. „Nejsem člověk, co by měl velká očekávání. Spíše se držím u země. Můžu ale říci, že stoprocentní výkon bude vždy po zásluze odměněn. Kometa do toho tentokrát šla na více než sto procent a po zásluze byla odměněna. Teď je zase řada na nás,“ burcuje na závěr Jakub Petružálek.

Sestřih utkání Kometa – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz