Konečně jsme vedli a nebáli se hrát, září Tomášek po skalpu Pirátů

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

14. listopadu 2016, 12:00

Robert Novotný

V utkání se Zlínem dokonal v prodloužení senzační pardubický obrat. Na domácím ledě poté v následujícím kole pomohl svému týmu ke třem bodům gólem a asistencí. Dynamo i s Davidem Tomáškem předvedlo na domácím ledě naprosto koncentrovaný a zodpovědný výkon. Zřejmě první takový v letošní sezoně

„Konečně jsme dokázali navázat na povedené utkání kvalitním výkonem. Konečně jsme vedli a nebáli se hrát dál, utkání jsme kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli. Jen více takových zápasů,“ těšil se z pardubického výkonu právě dvoubodový Tomášek.

Kdo sledoval utkání pardubického Dynama se Zlínem, tomu asi v závěru třetí třetiny spadla brada. Východočeši senzačně vyrovnali dvěma góly v posledních čtyřiadvaceti vteřinách třetího dějství a nakonec urvali druhý bod v prodloužení. A asi to bylo přesně to utkání, které pardubičtí hokejisté potřebovali.

Protože na led Tipsport areny jako by v neděli odpoledne nastoupil úplně jiný tým než v uplynulých týdnech. Ten tým nedělal zbytečné chyby v obraně, ten tým hrál po celých šedesát minut naprosto koncentrovaně, nezmatkoval po vstřelených brankách a hrál celých šedesát minut.

„Ve Zlíně bylo cítit, že i přes to, že jsme udělali mnoho chyb a nechali jsme Zlín otočit skóre, tak jsme neztratili víru a vůli utkání opět zvrátit. Kluci odvedli neskutečnou práci při hře bez brankáře a pak jsme dokázali rozhodnout v prodloužení. Tým se semkl, i proto jsem nám v utkání s Chomutovem věřil. Jak já, tak celým tým hrál uvolněně a ve chvíli, kdy jsem viděl, že neustupujeme ze soubojů a jdeme do všeho naplno, jsem byl přesvědčen, že vyhrajeme,“ uvedl David Tomášek.

Třetí třetiny, to byl pro Dynamo od začátku sezóny vždy velký kámen úrazu. V utkání s Chomutovem jako by z hráčů spadla veškerá nervozita, která je provázela třetími třetinami minulých zápasů. Dynamo třetí dějství kontrolovalo a nejen to, ono soupeře skoro k ničemu nepustilo a naopak navýšilo své vedení.

„V několika zápasech jsme narazili právě ve třetí třetině. Přestali jsme hrát, podělali jsme se a dneska se naše hra v jednotlivých třetinách vůbec nezměnila,“ doplnil svá slova pardubický útočník s číslem 11.

„Byli jsme s Michalem Mikeskou a panem Martincem sami překvapení z toho, jak jsme byli ve třetí třetině aktivní. Čekali jsme, že trenéři Pirátů hráče po druhé třetině hodně nabudí, řekli jsme si, že nejlepší obrana je útok, toho jsme se drželi, a proto jsme dokázali zápas uhrát bez jakýchkoli komplikací,“ chválil výkon svého týmu na pozápasové tiskové konferenci generální manažer a trenér Dynama Pardubice Pavel Rohlík. 

"Jak já, tak celým tým hrál uvolněně a ve chvíli, kdy jsem viděl, že neustupujeme ze soubojů a jdeme do všeho naplno, jsem byl přesvědčen, že vyhrajeme."

A hlavní klíč k úspěchu? Zdá se to prosté, disciplína a nasazení, hráči jednoduše plnili to, co se před zápasem domluvilo. Svého soupeře přestříleli poměrem 35:28, vyhráli 55% vhazování, hráli důrazně a přitom byli pouze jednou vyloučení.

„Jsem rád, že jsme potvrdili senzační obrat ze Zlína, protože se nám to v této sezóně podařilo vůbec poprvé. Chci klukům poděkovat za naprosto disciplinovaný výkon, přesně jsme věděli, co musíme udělat pro to, abychom Chomutov porazili, toho jsme se drželi, a proto jsme zápas kontrolovali a vyhráli,“ dodal Pavel Rohlík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz