Kořenář po vítězné premiéře: Na Spartě jsem občas nervóznější

Josef Kořenář | Foto: Jan Beneš, Český hokej

(CURYCH, od našeho zpravodaje) Sparťanský gólman Josef Kořenář ozdobil svou premiéru v dresu národního týmu 21 úspěšnými zákroky a vychytaným vítězstvím 3:2 v prodloužení nad domácím Švýcarskem.

25letý brankář přitom původně v nominaci na Švýcarské hry vůbec nefiguroval a na startu týdne pouze vypomáhal na tréninku při absenci Romana Willa, kterého ještě v úterý čekalo utkání Ligy mistrů. Trenéři jej však nakonec upřednostnili před pardubickou jedničkou.

A v sobotu mu dopřáli debut v reprezentačním áčku! „Bral jem to jako každý jiný zápas. Pro gólmana je to důležité, jinak by se z toho mohl sesypat. Ač je to něco víc, tak si to nesmíte připustit. Pořád je to ten stejný hokej, což se potvrdilo,“ popisuje spokojený Kořenář.

Ani nervózní dle vlastních slov příliš nebyl. „Nervozitu jsem celý den nepociťoval, až potom trošku, když jsme přijeli na stadion. Ale musím říct, že občas jsem nervóznější na Spartě. Cítil jsem se dobře, zápas jsem si užil, za což jsem rád,“ hlásí po výhře 3:2 v prodloužení.

Národní tým si po nepovedené první třetině vytvořil dvoubrankový náskok, ale ten ve třetí části neudržel. „Tam na nás vlétli a my jsme trošku koukali. Na čtyři minuty nás tam zamkli, během chvilky vyrovnali a šlo se od znova,“ líčí gólman se zkušenostmi ze slavné NHL.

„Bral jem to jako každý jiný zápas. Pro gólmana je to důležité, jinak by se z toho mohl sesypat. Ač je to něco víc, tak si to nesmíte připustit.“

V závěru základní hrací doby mu několikrát zatrnulo. Andrighetto nastřelil jen tyč a gólem neskončily ani šance Bertschyho a Martiho z 60. minuty. „To by hodně zamrzelo, kdyby nám dali góly takhle v závěru, ale naštěstí jsme to zvládli,“ říká s úlevou Kořenář.

Ten naskočil do rozjeté české mašiny, svěřenci trenéra Radima Rulíka vyhráli i pátý duel v sezoně. „Je to důležité, kor když se dlouho vyhrává. První porážka pak bolí nejvíc a člověk se z toho dostává déle. Čím déle to budeme oddalovat, tím to bude lepší,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz