Kovář vychytal Plzeň. Neprověřili jsme ho, říká Jeřábek po debaklu

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Předchozí dva duely proti prvoligistům z Kladna a Českých Budějovic modrobílí zvládli. Zvítězili 3:1, respektive 2:1. V utkání proti celku hrajícím KHL ale tvrdě narazili. V první třetině se k prvnímu ohrožení branky, kterou hájil Jakub Kovář, dostali až na konci 14. minuty, jenže tou dobou už prohrávali 0:2 po gólech Alexeje Dostojnova a Igora Veličkina. „Soupeř byl dneska všude první a hrál i líp na puku. Ale hlavně nás celý zápas přebrusloval,“ sypal z rukávu jeden důvod prohry za druhým reprezentační obránce Jakub Jeřábek.

Ve druhé části se Škoda zvedla a začala být ruskému celku důstojnějším soupeřem. „Trenéři o přestávce trochu hlas zvýšili, ale my potřebovali sami nakopnout hlavu a nohy,“ přiznal Jeřábek. Jenže z větší snahy snížení skóre nepřišlo. Naopak. Jekatěrinburg přežil nárazová obléhání Kovářovy branky, aby v samotném závěru dvacetiminutovky sám udeřil. Plzeňané si nepohlídali střední pásmo a pustili Pankova do sólového zakončení. A ten 16 vteřin před druhou sirénou nezaváhal.

Západočeši se své alespoň čestné trefy nedočkali. Když už překonali nástrahy středního pásma a poté i modré čáry, proti byl Jakub Kovář. „Kuba je výbornej gólman, takže nám těch pár našich šancí pochytal. Ale my jsme ho půlku zápasu vůbec neprověřili,“ pokračoval vytočeně Jeřábek. Naopak Avtomobilist ukončil po gólech Golyševa a druhé trefě Pankova zápasové účtování na skóre 0:5.

Osobně říkám, že jsem se s tím měl popasovat lépe. Na únavu se nemůžu a nechci vymlouvat.

Jeřábek byl z týmu indiánů, kteří nastoupili takřka v plné polní, jedním z nejviditelnějších hráčů. V matném výkonu domácích vyčníval, ale i přesto byl k sobě velice kritický. „Jak se cítím? Úplně na hovno,“ nebral si servítky a z první vypálil v odpověď. „Nešly mi vůbec nohy.“ Ale na únavu, kterou by mohl způsobit náročný kemp národního týmu, jehož se společně s dalšími Plzeňany Machovským, Schleissem a Kubalíkem zúčastnil, se neohlížel. „Tréninky sice byly těžké, ale my jsme o tom věděli. Osobně říkám, že jsem se s tím měl popasovat lépe. Na únavu se nemůžu a nechci vymlouvat. Ta je u všech hráčů,“ uzavřel.

Nyní bude mít čas trochu oddechnout. Indiáni mají volnou neděli i pondělí a znovu se sejdou k rannímu tréninku až v úterý. Odpoledne je pak čeká další přípravný duel, tentokrát na ledě navrátilce do české extraligy Chomutova.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz