Kýhosovi se hlásilo 40 hráčů, uspějí Ružička s Kozákem na zkoušce?

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

19. července 2016, 11:53

Adam Bagar

Zatímco na hlavní ploše třinecké Werk Areny ještě sklízeli palubovku po víkendovém Davis Cupu, led nedávno otevřené malé haly obsadili Oceláři pod taktovkou koučů Kýhose, Muchy, Kopřivy a Kameše. Trenérské kvarteto na pondělním tréninku přivítalo celkem 40 hokejistů. Nechyběli ani útočníci Martin Růžička s Jakubem Petružálkem nebo Štefan Ružička s Lukášem Kozákem, kteří jsou pod Javorovým zatím jen na zkoušce.

"Tým chceme postavit na vlastních odchovancích," prohlásil generální manažer Pavel Marek po dubnových čistkách, které mimo jiné odnesl kapitán Rostislav Klesla. Ovšem poslední příchody naznačují, že na úspěšné třinecké mladíky patrně moc místa nezbude. Oceláři sáhli po Martinu Růžičkovi, Jakubu Petružálkovi, Rastislavu Špirkovi, Jánu Sýkorovi, Rostislavu Maroszovi, návrat hlásí také Erik Hrňa a trenéři navrch zkoušejí Štefana Ružičku s Lukášem Kozákem.

Vladimíru Kýhosovi se na prvním tréninku hlásilo celkem 40 borců, chyběli pouze Adam Rufer s Michaelem Foltýnem. "S aktuální silou kádru jsem pochopitelně spokojen, hráčů máme až moc. Všichni jsou na stejné startovací čáře, nikdo není zvýhodněn. Je ale logické, že pro mladé kluky to bude v takové konkurenci složitější," přiznává Kýhos na klubovém webu Ocelářů, kteří mají v současné době široký kádr a na řadu tak pochopitelně musejí přijít výrazné škrty.

"42 hokejistů? S aktuální silou kádru jsem pochopitelně spokojen, hráčů máme až moc."

"Kádr je nyní opravdu velmi široký, budeme celou věc konzultovat s trenéry partnerského klubu, který jde na led až v příštím týdnu. Naše spolupráce bude i letos velmi intenzivní. Když se hráč u nás neprosadí, měl by v první lize hrát stěžejní roli," má jasno Kýhos, který si dobře uvědomuje, že Oceláři mají ve svých řadách několik výrazných talentů. "Například Michala Kovařčíka. Takoví kluci musejí dostat šanci," líčí šedesátiletý stratég, který už měl k dispozici posily.

Tréninkový dres Ocelářů poprvé oblékl také zkušený útočník Jakub Petružálek. "V Třinci jsem od soboty. Stihl jsem dokonce Davis Cup a seděl na tribuně s párkem v ruce," směje se bývalý hráč ruské KHL, který si zatím angažmá pod Javorovým užívá. "Jsem opravdu nadšený zázemím Werk Areny. Hrál jsem už v mnoha klubech, ale tohle je absolutní špička. Ať už jde o kabinu, posilovnu či regeneraci. Pro hráče je důležité, aby se na pracovišti cítil co nejlépe," sděluje.

"Zázemí Werk Areny? Hrál jsem v mnoha klubech, ale tohle je absolutní špička."

A zamlouvá se mu rovněž složení třineckého kádru. "Jsem moc šťastný, že čerstvě přišel Martin Růžička, kdysi jsme spolu hráli v Chabarovsku. Zůstal Kamil Kreps, toho považuju za špičkového centra. Dokázal bych si nás představit v jedné formaci, ale do startu extraligy zbývá hodně času. Uvidíme, jak to trenéři nakonec namíchají," zakončuje Petružálek. Do tréninkového procesu se už zapojila také nejčerstvější třinecká posila, produktivní útočník Martin Růžička.

Ten se novým trenérům může poprvé v zápase představit už 4. srpna, kdy Oceláři svůj přípravný maraton otevřou duelem s Olomoucí. Následuje domácí Steel Cup, na němž změří síly s rivalem z Vítkovic, švédským Linköpingem a Slovanem Bratislava, který působí pod taktovkou českého kouče Miloše Říhy v KHL. Kromě toho Třinec odcestuje do Popradu na Tatranský pohár, střetne se s Frýdkem-Místkem a v generálce na novou extraligovou sezonu vyzve berany.

Přípravná utkání HC Oceláři Třinec před sezonou 2016-17

04.08. 17:00 HC Oceláři Třinec – HC Olomouc
12.08. 18:00 HC Oceláři Třinec – HC Slovan Bratislava (turnaj v Třinci)
13.08. 18:00 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE STEEL (turnaj v Třinci)
14.08. 17:00 HC Oceláři Třinec – HC Linköping (turnaj v Třinci)
18.08. 18:00 HC Frýdek-Místek – HC Oceláři Třinec
25.08. 00:00 Soupeř neznámý – HC Oceláři Třinec (turnaj v Popradu)
26.08. 00:00 Soupeř neznámý – HC Oceláři Třinec (turnaj v Popradu)
27.08. 00:00 Soupeř neznámý – HC Oceláři Třinec (turnaj v Popradu)
01.09. 17:00 HC Oceláři Třinec – PSG Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz