Leoš Čermák se rozloučil se Slavií gólem a vítězstvím

V úvodu sezony putoval na hostování z Liberce do Slavie, kde už v minulosti působil. Návrat do známého prostředí mu prospěl, Leoš Čermák se stal velice platným hráčem mužstva. Angažmá v pražském klubu se ale nachýlilo ke konci, v utkání s Třincem se rozloučil vysokým vítězstvím a gólem. Po prosincové reprezentační pauze oblékne opět dres Bílých Tygrů. I přesto, že Slavia má o jeho další služby eminentní zájem.

V pátečním utkání 32.kola s Třincem oblékl červenobílý dres v letošní sezoně zřejmě naposledy. "Byl to můj poslední zápas, vracím se do Liberce. Není to jednoduché, myslím, že se mi ve Slavii celkem dařilo. Uvidíme, jak to bude vypadat v Liberci," nechal se slyšet bezprostředně po skončení duelu.

Hostování vysokého centra ve Slavii platí do 10.prosince. Liberec rozhodně neplánoval, že by se ho zbavil. Jasně deklaroval už v době, kdy ho pouštěl do Slavie, že s ním nadále počítá. Oba kluby v minulých dnech jednaly o případném prodloužení hostování či jiné možnosti jeho setrvání v Praze.

"Chtěli jsme Leoše udržet. Daří se mu, do mužstva zapadl. Sám mi naznačil, že by rád zůstal. Jenže Liberec nechtěl o jeho uvolnění ani slyšet. Jednali jsme prakticky do poslední chvíle, ale chtějí ho prostě zpátky," povzdechl si trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička. "Bude to citelná ztráta," navázal na jeho slova asistent trenéra Jiří Kalous.

Ve Slavii velký bojovník ožil, rozehrál se do výborné formy, spolu s Ratajem a Supem vytvořil nebezpečný a produktivní útok. "Odchody nejsou nikdy jednoduché, navíc když jsme se jako mužstvo zvedli. Dostával jsem hodně prostoru na ledě, naše lajna dávala občas góly. Byl jsem ve Slavii spokojený a doufám, že na to navážu v Liberci," uvedl Leoš Čermák.

Zažívá rozporuplné pocity. Pokud by záleželo jen na něm, zůstal by raději ve Slavii nebo se vrátil do Liberce? "To je těžké komentovat, nechci se k tomu moc vyjadřovat." Nikdo se mu nemůže divit, že jen s těžkým srdcem opouští tým a kabinu, kde pookřál. Zároveň to ale neznamená, že by se vracel na sever Čech s nechutí. Proti Liberci nikdy neřekl špatné slovo.

Ve dvaadvaceti zápasech v dresu Slavie vstřelil sedm branek a přidal stejný počet asistencí. Zazářil především v utkání s Kladnem, kdy se na fantastickém obratu podílel hattrickem. Jeho výkonů si všiml i trenér reprezentace Alois Hadamczik, který ho v nominaci pro nadcházející Channel One Cup v Moskvě zařadil mezi náhradníky.
 
"Kluci mají teď dva dny volna, začátkem příštího týdne se přijdu rozloučit a vyrazím do Liberce," řekl důrazný útočník ke svému nejbližšímu programu. Pár slov o svém angažmá ve Slavii už stačil prohodit i s Vladimírem Růžičkou. "Řekl mi, že stáli o to, abych zůstal, ale Liberec mě nechtěl vyměnit nebo prodat. Poděkoval mi za práci ve Slavii a popřál hodně štěstí."

Nebude to však dlouho trvat, a do Sazka Areny se vrátí - jako soupeř. Osud tomu chtěl, že Slavia v prvním utkání po reprezentační pauze přivítá v úterý 19.prosince právě liberecké Bílé Tygry. "Určitě budu mít smíšené pocity, Slavia bude najednou jako soupeř. Prožil jsem tady příjemné tři měsíce a odcházím v dobrém, klub měl zájem, abych zůstal. Bude to nepříjemný zápas," tuší už dopředu.

Nabízí se otázka, kdyby se mu tolik nedařilo a podával nevýrazné výkony, svolilo by vedení libereckého klubu k jeho dalšímu uvolnění? "Tak jsem určitě neuvažoval. Kdyby se mi nedařilo, tak by o mě nestála Slavia ani Liberec. Člověk se musí snažit hrát naplno, ať je kdekoliv, hraje za své jméno. Nemůže myslet na to, jestli někde chce hrát nebo ne. Pokud bych hrál špatně, poškodilo by to jen mně."

Působení ve Slavii mu pomohlo dostat se do herní pohody, kterou v úvodu sezony trochu postrádal. V Liberci trenéři sázeli na jiné hráče, navíc na chvíli vypadl ze hry, když onemocněl. "Odešel jsem brzy, v Liberci jsem odehrál asi pět zápasů, které nebyly myslím úplně nejhorší, potom jsem marodil. Cítil jsem se na začátku dobře, přišla výměna, pokračoval jsem ve Slavii. Snad to dopadlo ke spokojenosti všech," konstatuje.

Se Slavií se rozloučil vysokým vítězstvím a gólem. "Určitě jsem chtěl, aby se nám zápas vydařil a vyhráli jsme. A mohl jsem se rozloučit třeba i nějakým gólem, což se také povedlo. Podali jsme dobrý výkon, padlo hodně gólů. Je super, že to tak proběhlo," pochvaloval si. "Je spokojenost. Dvakrát za sebou jsme se Slavií prohráli, chtěli jsme za každou cenu vyhrát, což se nám podařilo. Jen nás mrzí, že jsme nepomohli gólmanovi, aby vychytal nulu," dodal.

Myšlenky třebíčského odchovance ale nyní už směřují k návratu do Liberce. Bílí Tygři válí, s českobudějovickým Mountfieldem se přetahují o první místo. "V Liberci panuje pohoda, mužstvo šlape, všechny pětky jsou produktivní. Jsem sám zvědavý, jaká tam bude moje pozice a s čím se budu vracet. To se uvidí," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz