Los Angeles ani stěhování do KHL. Střelec Kubalík pokračuje v Plzni

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

29. června 2016, 11:36

Václav Jáchim

Prožil fantastickou sezonu, Dominik Kubalík se v plzeňském dresu nadechl k neskutečnému střeleckému koncertu. Během základní části nasázel soupeřům 25 branek, nejvíc z celé soutěže. V play off už to tak slavné nebylo, mladý útočník každopádně překonal sám sebe a důrazně si řekl o nabídky ze zahraničí. Některé se skutečně objevily, dlouho to vypadalo, že dvacetiletý rodák ze západočeské metropole zvedne kotvy. Ale nakonec se tak nestane. "Pokračuju v Plzni. Věřím, že mě to zase posune dál," říká v rozhovoru pro web hokejové Škody.

Jakmile takhle mladý hokejisty vycení tesáky v přední evropské soutěži, lze očekávat zvýšenou pozornost klubů za hranicemi. Dominik bral tuhle možnost s nadhledem. "Buď se něco naskytne. Když ne, mám dál smlouvu v Plzni a zůstanu i příští rok." řekl v průběhu přípravy národního týmu na mistrovství světa. Koncem dubna se jeho odchod skutečně rýsoval. Lépe řečeno, vypadal pravděpodobně.

Nicméně Kubalík nicméně netlačil na pilu. "S trenéry i s Martinem Strakou jsme se bavili, že možná ještě rok by to chtělo. Já bych rád zkusil něco jiného, ale uvidíme," zmínil. Tenkrát se mluvilo o kontaktech s ruským týmem ze Soči, pak probleskly spekulace o Chabarovsku. Do toho zase zmínky, zda účastník MS dvacetiletých 2015 nezamíří za Atlantik.

Před třemi lety draftovali Kubalíka zástupci Los Angeles, šikovný útočník tehdy ještě válel juniorskou OHL za Sudbury, později za Kitchener. "Během letošního šampionátu v Moskvě jsem mluvil s lidmi z Kings, ale nebyl tam velký zájem. Něco jsme řešili, nikoli však tak konkrétně jako v Kontinentální lize," řekl Kubalík plzeňskému webu.

Do východních končin by patrně vyrazil, jenže situaci komplikovala skutečnost, že plzeňský střelec v minulosti prošel draftem KHL. "Tím vlastně všechno padlo, protože mě draftovala Ufa. Kluby, které by mě chtěly, se s ní nedohodly na odkoupení práv nebo na mém hostování," vysvětlil. Kubalík se v soutěži tak trochu stal zajatcem starých pořádků, draft totiž KHL po letošním ročníku zrušila. Ovšem práva na mladé hráče samozřejmě patří těm klubům, jež si dotyčné borce v minulosti zajistily.

Z odchodu za lukrativnějším působením tedy sešlo, Dominik teď musí zatnout zuby a být trpělivý. Co nevyšlo letos, může přijít za rok. I když zopakovat takový střelecký koncert nebude jednoduché. "Příští sezona se může povést, a nemusí. Budu hrát, co umím, třeba mi to půjde ještě lépe než minule. A pak třeba přijde nějaká další nabídka," hlásí s nadhledem.

Jelikož dlouho bojoval o zapsání na soupisku české reprezentace pro MS v Rusku, a domů se z Moskvy vrátil až ve druhé polovině května, nastoupil Kubalík se zpožděním do přípravy Škody na nový ročník. "Tréninkové manko jsem doháněl v týdnu, kdy měl tým volno po návratu ze soustředění v Železné Rudě. Makal jsem individuálně, pod dohledem kondičního kouče - ještě s Kubou Jeřábkem a s bráchou," zmiňuje staršího Tomáše, jenž je novou posilou Slovanu Bratislava.

Dominik si zatím musí na zahraniční štaci počkat. V Plzni bude patrně dál válet po boku tradičních parťáků Miroslava Indráka a Jaroslava Kracíka, tohle trio patřilo v minulé extraligové sezoně vůbec k nejlepším. "Jsem rád, že naše lajna zůstala pohromadě. Vždycky se říká, že druhá sezona je nejtěžší, uvidíme. Jak budeme vypadat v sezoně, to je ve hvězdách," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz