Mám sádru a čekám, smutní Kundrátek. Od Smoleňáka převzal žlutý trikot

Foto: hcslovan.sk, lszphotography.com

Začal nabírat formu, mezi mantinely ruské Kontinentální ligy si poslední dobou vedl náramně. Obránce Tomáš Kundrátek se po Světovém poháru dostal do pohody, jenže stačila jedna nešťastná situace a hokej rázem musel na slepou kolej. Reprezentační zadák si v utkání proti Ladě Toljatti zlomil ruku, minimálně šest týdnů stráví na marodce. "Je to velká škoda, ale co se dá dělat. Dostal jsem speciální sádru, momentálně obíhám doktory a řeším také věci s pojišťovnou," povídá v rozhovoru pro hokej.cz.

Někdejší bek Washingtonu měl být jediným českým účastníkem nedávného World Cupu, který by se představil na blížícím se turnaji Karjala. Trenér Jandač na Kundrátka dost spoléhal, ostatně podobně produktivních defenzivních hráčů český hokej v současnosti moc nemá. Ale zranění je proti, odchovanec přerovského hokeje bude na úvodní akci Euro Hockey Tour chybět. "Hodně mě to mrzí. Reprezentace je pro mě vždycky čest, jsem rád za každý mezistátní zápas. A také jsem se těšil na kluky. Na partu, která je v nároďáku vždycky výborná," lituje.

Mimo hru ho poslala pochroumaná pravá ruka. "Mám klasickou boxerskou zlomeninu," ukazuje na zápěstí, jež zdobí zmíněná sádra. Léčba proběhne klidem, operace snad nebude nutná. "Pevně v to věřím," hlásí Kundrátek. K újmě přišel v bitvě s Toljatti, ze strany soupeře nešlo o žádný hrubý faul. "Byli jsme v útočném pásmu, já si najel hráče pro puk. A nešťastně jsem spadl rukou na led," popisuje.

Hned tušil, že je zle. Ovšem Tomáš to ještě krátce zkusil při dalším střídání. "Měli jsme totiž dost obtížnou situaci. Jiný bek se také zranil, další seděl na trestné lavici. Šel jsem to zkusit, ale vydržel jen asi 30 vteřin. Nedalo se, ruka strašně bolela," říká. Po následném vyšetření se potvrdil pesimistický odhad, rentgenový snímek odhalil zlomeninu. "Bylo mi řečeno, že hrát bych mohl snad nějak v první polovině prosince. Asi za šest týdnů," doplňuje.

Jakýkoli zdravotní výpadek naštve, Kundrátek byl navíc aktuálně rozjetý. Na ledě se mu dařilo. Vedení ruské soutěže ho nedávno vyhlásilo nejlepším obráncem týdne. "Začátek sezony se mi úplně nepovedl, body moc nepřibývaly. Po Světovém poháru jsem se do toho ale dostal, za posledních šest utkání se mi povedlo udělat pět bodů. Cítil jsem se výborně," potvrzuje. Český zadák postupně vybojoval primát ministra obrany Slovanu Bratislava, jeho neúčast může mít pro tým trenéra Miloše Říhy značný dopad. "Před reprezentační pauzou máme náročný trip tří zápasů venku, který začínáme v Petrohradu. Jasně, že bych rád hrál a byl tam s klukama. Takhle mohu jen na dálku fandit," líčí smutně.

Pro Slovan jde o další malér, zranění totiž potkalo i jiné opory. "Fakt nevím, jakou vodu pijeme. Proč letos máme tolik problémů," diví se ironicky. Miloš Říha musí při tvorbě sestavy improvizovat, Slovan dosud ani jednou nehrál kompletní. "Na mistrovství světa se zranil Sersen, pak vypadávali Švarný, Starosta, Smoleňák, Kubalík, Viedenský," vypočítává. Sám se teď zařadil mezi ty, kteří musejí jen čekat, až zase budou fit. "Mohu bruslit a šlapat na kole, už jsem také od Radka Smoleňáka převzal žlutý trikot pro nejlepšího cyklistu Slovanu," usměje se. 

Ruku teď nějakou dobu nesmí vůbec zatěžovat, nucená pauza má snad jedinou výhodu. Kundrátek se po velmi dlouhé době mohl vydat na několik dní domů do Přerova. "Jsem s rodinou, řeším věci spojené s barákem. Je fajn, že se mohu vidět s rodiči a s kamarády. Když už se to takhle seběhlo, dávám do pořádku všechny resty. A také se půjdu podívat na zápas Přerova ve WSM Lize, koukal jsem, že ve středu hrají doma s Ústím nad Labem," doplňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz