Mazanec se vyhnul arbitráži, v Nashvillu podepsal nový kontrakt

Foto: predlines.com

21. července 2017, 11:07

Adam Bagar

Brankář Marek Mazanec bude dál působit v organizaci Nashvillu, s vedením klubu se domluvil na nové roční dvoucestné smlouvě! V případě působení v prvním týmu Predators si přijde na 650 tisíc dolarů, na farmě v Milwaukee by si vydělal 100 tisíc dolarů.

Šestadvacetiletý gólman vyrůstal v Písku, odkud se ve svých dorosteneckých letech přesunul do Plzně. Bývalá opora extraligového klubu v ročníku 2012-13 výrazně přispěla k historicky prvnímu titulu v české nejvyšší soutěži, po sezoně však nabrala směr NHL.

V NHL odchytal 31 utkání, z toho 25 v nováčkovské sezoně

Hned ve své nováčkovské sezoně 2013-14 odchytal Marek Mazanec slušných 25 utkání. Ale v dalších třech letech už jeho starty v nejlepší lize na světě takovým tempem nenaskakovaly. Šikovný gólman přidal už pouhých šest startů, celkem jich má na kontě 31.

V uplynulé sezoně se těžko prosazoval do prvního týmu přes finské duo Pekka Rinne a Juuse Saros. V mimořádně úspěšném ročníku, ve kterém Nashville došel až do finále Stanley Cupu, nastoupil jen ke čtyřem duelům s bilancí 4,73 obdržených branek na zápas.

K arbitráži nepůjde, podepsal roční dvoucestnou smlouvu

Převážnou část uplynulé sezony strávil Mazanec v nižší AHL. Na farmě odchytal v základní části 47 utkání. Zaznamenal v nich 27 výher, tři čistá konta, úspěšnost zásahů 91,2 procenta a průměr 2,65 inkasované branky na zápas. Další tři starty přidal v play off.

Mazancovi po sezoně vypršela smlouva a hrozilo, že půjde k arbitráži. Ale té se nyní vyhnul, s vedením klubu se dohodl na dalším pokračování. Podepsal roční dvoucestnou smlouvu, ta mu v případě působení v prvním týmu vynese 650 tisíc amerických dolarů.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz