Milán, Curych, Šanghaj. Bude Utkání hvězd KHL v Evropě či v Asii?

Foto: cska-hockey.ru

4. července 2015, 11:30

Václav Jáchim

Utkání hvězd ruské Kontinentální ligy viděli minulosti také fanoušci v Bratislavě či Minsku, brzy by se mohli dočkat příznivci v jiné neruské zemi. Představitelé KHL zatím neoznámili dějiště příští exhibice, podle ruských médií je ve hře zahraniční varianta. "Přihlásilo se několik ruských měst, ale liga patrně uskuteční Utkání hvězd jinde," píše deník Sport-Express. Hlavními kandidáty jsou údajně italský Milán, švýcarský Curych a také Šanghaj, metropole daleké Číny!

Poslední destinace se zdá být až příliš exotickou, ovšem logiku by měla. Čínský Peking kandiduje na pořádání zimní olympiády v roce 2022, vztahy mezi Čínou a Ruskem jsou pro obě země důležité. Už delší dobu se mluví o tom, že by do startovního pole Kontinentální ligy mohl nastoupit zástupce čínského hokeje.

Jedna z verzí dokonce hovoří už o sezoně 2016-17, což ostatně nevyloučil ani boss KHL Dmitrij Černyšenko, v tom případě by měla lednová exhibice v příštím roce na čínském území opodstatnění. Velkým favoritem je ovšem patrně Milán. Klub z italského města roky opakuje zájem přistoupit do Kontinentální ligy, Apeninský poloostrov je oblíbeným obchodním i turistickým rájem bohatých Rusů.

Společnost Gazprom, která se vydatně podílí na financování soutěže, v minulosti spojovala byznys a aktivitami v milánském hokejovém klubu. Několikrát byl projekt připraven, leč peníze či dobrá vůle nikdy nestačily na to, aby italský zástupce skutečně do KHL vstoupil. "Liga hledá pro Utkání hvězd místo, kde se soutěž zatím nehraje. A kde existuje potenciál pro uplatnění nového klubu," zmiňuje agentura R-Sport s odkazem na zdroj blízký Kontinentální lize.

Poněkud překvapivý se jeví Curych, kde sídlí silný tým tým SC a také centrála Mezinárodní hokejové federace. O zájmu KHL expandovat do země pod Alpami zatím nepadla zmínka, možné je, že exhibice třeba bude součástí diplomatické akce při sbližování ruské soutěže se zbytkem Evropy. Jak zjistila agentura TASS, městské orgány Curychu zatím nemají o možném projektu Utkání hvězd tušení.

"Nic o tom nevím, instituce města Curych se v podobných aktivitách neangažují," řekl zmíněné agentuře člen městské rady Manuel Schletzer. Doplnil ovšem, že představitelé KHL mohou jednat přímo s vedením tamního klubu, případně se zástupci švýcarského svazu. Utkání hvězd Kontinentální ligy pravidelně střídá jednotlivé haly a dějiště. V minulosti ho měla hostit také Praha, česká metropole získala právo pořádání na sezonu 2013-14. Jenže záměr hrát v O2 areně nakonec padl, exhibice byla poměrně záhy přesunuta do Bratislavy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz