Mistr srazil indiány na dno. Je znát, že jsou pod dekou, všímá si Stránský

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Úřadující mistr z Liberce si na ledě tápající Plzně došel pro pohodlnou výhru 5:0. Severočeši o svém triumfu rozhodli v prostředním dějství, kdy na jedničku sehráli dvě přesilovky, a ukončili tak i ty poslední myšlenky domácích na jakýkoli bodový zisk. Na zimáku v rodném městě se trefil i Jan Stránský „Gól proti Plzni těší dvojnásob, ale já si cením každého,“ usmívá se liberecký útočník.

Mistři doufali, že se jim na západě Čech podaří přidat druhou výhru v řadě, a navázat tedy na tu z konce první čtvrtiny soutěže z Mladé Boleslavi. První dějství bylo vcelku vyrovnané, ale hostům se podařilo v jeho závěru odskočit do náskoku, když z úhlu zamířil mezi Hylákovy betony Bartovič. „Když Plzeň dostala první gól, psychicky odešla. To je o hlavě, je znát, že prohrála hodně utkání po sobě,“ přiznává Jan Stránský.

V prostřední části Tygři hráli prim. A byli za něj odměněni i co do brankového vyjádření. Dva Moravčíkovy přestupky proti pravidlům potrestali v přesilovkách a mezi tyto trefy vměstnal Stránský i tu svou. „Byla taková šťastná. Tečoval jsem před klec střelu Jardy Vlacha, pak jsem se otočil a ještě to tam došťouchl jednou rukou. Nedávám tolik gólů, ale když jo, tak takové. Gól proti Plzni těší dvojnásob, ale já si cením každého,“ popisuje šestadvacetiletý útočník, že gól proti rodnému městu má velkou váhu.

„Ve třetí třetině jsme se soustředili na hru dozadu, abychom podrželi Janka a pomohli mu udržet nulu. Nevypustili jsme nic, ale byli jsme opatrnější, abychom zbytečně neinkasovali,“ vypravuje dál. A povedlo se – Ján Lašák si připsal už druhou nulu v sezóně, a navázal tak na bezchybný výkon z již vzpomínaného duelu v Mladé Boleslavi. A nejen proto mohl být Jan Stránský v hodnocení celého zápasu dobře naladěný.

„Zvládali jsme celý zápas a předvedli dobrý zodpovědný výkon. Uhlídali jsme jejich přečíslení, které umí. V Plzni se nikdy nehraje lehce. Domácí tu odvádějí dobré výkony, i když je poznat, že na sobě mají deku. Znám to ze Slavie, ale my se zpod ní nedostali, takže nedokážu klukům ani na dálku poradit,“ vzpomíná na sestup sešívaných z nejvyšší soutěže.

Liberec v minulých zápasech občas žehral na nízkou produktivitu, po pětibrankovém nášupu už Stránský doufá, že je mizérie zažehnána. „Odehráli jsme dobré zápasy, ale v koncovce se nám nedařilo. Jsem rád, že nám teď góly napadaly a snad si to přeneseme dál. Cvičení jsme v tréninku neměnili a dál pokračovali v tom, že býváme často rozdělení na obránce a útočníky. Chceme, abychom měli drajv na bránu a dokázali zakončovat. Věřím, že jsme se trápili jen v těch pár zápasech a teď to byl přelom a začne nám to tam padat,“ uzavírá krátké povídání Jan Stránský

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz