Mladá Boleslav nevyšla. Rebel Veselý se vrací do Chance ligy

Radek Veselý | Foto: HC Oceláři Třinec

4. září 2023, 17:14

Adam Bagar

Frýdek-Místek krátce před startem nového ročníku Chance ligy hlásí zajímavou útočnou posilu, pomůže mu Radek Veselý. Klub o jeho příchodu informoval na svých webových stránkách.

„Jsem moc rád, že mi dal Frýdek-Místek šanci. Přicházím s obrovskou chutí všem ukázat, že hokej umím,“ hlásí 27letý útočník, jenž tamní prostředí dobře zná už ze sezony 2020/21, kdy rysům pomohl 18 body (9+9) v 31 utkáních.

„Za dobu, co jsem tady nebyl, se sice vyměnili trenéři, ale organizace dál funguje na skvělé úrovni. Moc se mi líbí tréninky, cvičení mají hlavu a patu. Nemůžu se dočkat, až sezona začne. Věřím, že budu platným členem týmu,“ dodává odhodlaně Radek Veselý.

Ten naposledy působil za hranicemi. Loni v létě se po zlínském pádu vydal do anglického Coventry, odkud se později přesunul do rumunské Csíkszeredy. V obou destinacích patřil mezi produktivní hráče a sbíral takřka bod na zápas.

„Přicházím s obrovskou chutí všem ukázat, že hokej umím.“

Letos měl v červenci podstoupit zkoušku v extraligové Mladé Boleslavi, ale z avizovaného testování nakonec po vzájemné dohodě obou stran sešlo. Tak to aspoň vysvětlili Bruslaři, kterým se Veselý údajně sám ozval.

Vyhlášený rebel, který před dvěma lety už po dvou duelech dostal v Havířově padáka kvůli opakovanému porušování životosprávy, tak v nejbližší době nerozšíří stovku extraligových startů (5+12) za Chomutov, Litvínov, Vítkovice, Třinec a Zlín. Vrací se do Chance ligy, v níž naskočil do 266 duelů s bilancí 61+77.

„Pokud šanci chytne za správný konec, můžeme v něm získat rozdílového hráče.“

„Je to hráč, který v minulosti patřil jednoznačně k tomu lepšímu, co fanoušci mohli na prvoligových kluzištích vidět. Troufnu si dokonce říct, že určitá období díky svému talentu patřil i na úroveň extraligy,“ říká trenér Martin Janeček, který si od Veselého hodně slibuje.

„Jsem přesvědčený o tom, že je na sezonu skvěle připravený a pokud šanci ve Frýdku-Místku chytne za správný konec, můžeme v něm získat rozdílového hráče,“ dodává na adresu nejčerstvější ofenzivní posily.

Aktuální soupiska HC Frýdek-Místek 

Brankáři:
Vojtěch Mokry, Patrik Švančara, Daniel Šimonů.

Obránci:
Filip Haman, Štěpán Havránek, David Homola, Ondřej Hrachovský, Filip Hrůzek, Antonín Kareš, Daniel Kowalczyk, Patrik Urbanec, Jan Výtisk, Marlon Wróbel (zkouška).

Útočníci:
Jan Bartoš, Adam Cedzo, Jakub Doktor, Nico Geidl, Oskar Haas, Michal Hotěk, Jan Hudeček, Matěj Kozlík, Štěpán Macháček, Pavel Matěj, Jaroslav Pouzar (zkouška), Michal Ramik, Vladimír Svačina, Tomáš Šilar, Vojtěch Šuhaj, Radim Toman, Radek Veselý.

Radek Veselý

Radek Veselý | Foto: hcf-m.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz