Momenty 43. kola TELH: Sýkorův třetí hattrick nebo rozzuřený Kašík

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

31. ledna 2015, 20:10

Ladislav Vácha

Ani 43. kolo Tipsport extraligy nijak nevybočovalo ze zformovaného rámce a opět přineslo několik okamžiků, které určité stojí za připomenutí. Dalším hattrickem se blýskl plzeňský machr Ján Sýkora, bravurní zákrok betonem vytasil při prestižním derby pardubický brankář Robert Kristan a hodně nesportovní chování předvedl gólman Libor Kašík ze Zlína, jenž vyrážečkou několikrát udeřil Jaroslava Balaštíka.

Sýkora předvedl střelecké představení (PLZ – SLA 5:3)

Plzeň pokračuje ve skvělých výkonech a i nadále drží 7. místo v tabulce. Může se přitom opřít o neuvěřitelnou formu slovenského mladíka Jána Sýkory, který režíroval i důležité vítězství nad bojovnou Slavií. Nejproduktivnější hráč Západočechů se blýskl hattrickem, v probíhajícím soutěžním ročníku už třetím!

V 17. minutě stál na konci krásné přesilovkové kombinace, na začátku prostřední části poslal svůj tým do vedení svižnou ranou zblízka a nakonec při soupeřově hře bez brankáře uzavřel na konečných 5:3, když ukázal neskutečně rychlé nohy. Přesně do černého pálil už devatenáctkrát, k čemuž přidal ještě 18 asistencí. Pokud vydrží v nastoleném tempu, nepochybně ho čeká zářivá budoucnost.

Kristan fantasticky zachránil Pardubice (PCE – HKR 1:2p)

Nervy drásající východočeské derby přineslo několik zajímavých momentů a tradičně nechyběly ani úžasné zákroky gólmanů. Hradec Králové v úvodu třetí periody vyrovnal a Pardubice vůbec nevěděly, kam dřív skočit. A mohlo to s nimi vypadat ještě mnohem hůř, když se v rohu útočného pásma ujal kotouče Tomáš Pospíšil.

Sedmadvacetiletý útočník nikým neatakovaný projel až do přebrankového prostoru a hezkým blafákem si položil gólmana Roberta Kristana. Vzápětí už střílel do odkryté brány, ale maskovaná opora předvedla senzační zásah ve stylu Dominika Haška, když zvedla do vzduchu svůj levý beton. Puk se odrazil nad horní tyčku a třaskavá bitva dospěla až do prodloužení.

Kašík putoval předčasně do sprch (LIB – ZLN 0:1)

Do pikantního utkání naskočil liberecký útočník Jaroslav Balaštík, který šel do boje proti svému bývalému a dlouholetému zaměstnavateli. A jeho nedávní spoluhráči si v soubojích s ním rozhodně nebrali servítky, forvard Tygrů se dostal do křížku i s Petrem Čajánkem. Napětí ale vygradovalo až později, po nevyužité šanci v 53. minutě.

Brankář Libor Kašík zneškodnil ránu Petra Vampoly, po čemž ho Balaštík nesportovně sekl do výstroje. Strážce zlínského brankoviště neudržel nervy na uzdě a začal řádit jako černá ruka. Svého soka hned třikrát udeřil vyrážečkou a naprosto zaslouženě vyfasoval trest do konce zápasu. Svému kolegovi určitě nepoděkoval Tomáš Štůrala, který musel ze střídačky zamířit do brankoviště, ale nakonec za svá záda žádný puk nepustil a pomohl PSG k vítězství. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz