Momenty WSM Ligy: Kolařík je zpátky ve Slavii. Meidl skončil v Havířově

Foto: Pavel Vrtiška, hc-slavia.cz

Situace ve Slavii rozpohybovala přestupový trh. Změny udělal také Havířov, který se trápí a je až třináctý. V AZetu skončil zkušený útočník Václav Meidl.

Události 14. kola WSM Ligy

Výsledky

Ústí snížilo vstupné pro děti a studenty
Slovan zareagoval na připomínky fanoušků a pro zbytek sezony upravil cenu vstupného u dětí a studentů. Z 80 korun ji snížil na polovinu. Více ZDE.

Dobrovolný se uzdravil
Poprvé v sezoně nastoupil za Jihlavu její kapitán Jiří Dobrovolný. Z marodky se vrátil také šikovný útočník Aleš Jergl. 

Třebíčská marodka se začne vyprazdňovat
Adam Raška začal s tréninkem, ale než po mononukleóze nabere kondici, bude potřebovat čas do konce října. Patrik Koch už marodku opustil, Petr Mrázek s Radimem Zohornou by se mohli do třebíčské sestavy vrátit o víkendu. Trenéři nadále postrádají Martina Čecha, Matěje Psotu nebo Dalimila Mikysku. 

Fanoušci vytvořili nástřik masky pro Marka Laca
Nejprve vybrali peníze, pak zařídili nástřik masky a podíleli se na jejím designu. Příznivci AZetu potěšili týmovou jedničku Marka Laca. K hezkému gestu havířovských fanoušků se ještě vrátíme.

Nástřik brankářské masky Marka Laca s motivem horníka, symbolem města Havířov. Design masky vymysleli fanoušci, kteří nástřik rovněž zaplatili.

Nástřik brankářské masky Marka Laca s motivem horníka, symbolem města Havířov. Design masky vymysleli fanoušci, kteří nástřik rovněž zaplatili. | Foto: az-fans.net

Trenér Patera roztrhl nejstarší lajnu soutěže
Petr Tenkrát, Jiří Burger a Petr Ton spolu v Benátkách nad Jizerou v jedné lajně nenastoupili. S prvními dvěma jmenovanými hrál na pravém křídle Patrik Machač, Petr Ton putoval do třetí formace k Davidu Tůmovi a talentovanému juniorovi Adamu Kubíkovi. Matěj Pekr je stále mimo hru. Má zdravotní problémy.

Dostálek dostane šanci v Kometě
V první čtvrtině WSM Ligy dal jedenáct branek a byl nejlepším střelcem soutěže. Nyní by měl dostat šanci v Kometě Brno, která po extralize poslala na hostování Hynka Zohornu a Tomáše Vondráčka. Jak často bude Vlastimil Dostálek Přerovu k dispozici? 

Přestupové novinky

Meidl skončil v Havířově
AZet se po dobrém vstupu do sezony propadl až na třinácté místo v tabulce. A proto udělal změny. V týmu skončil třicetiletý útočník Václav Meidl, který oproti minulému ročníku zůstal za očekáváním a dosud získal jen jeden bod. Oproti tomu ze druhé ligy byl povolán Samuel Ollender.

Hlinka pokračuje v AZetu
Vedení slezského celku se dohodlo na pokračování spolupráce s Michalem Hlinkou. Pětadvacetiletý útočník, který to v létě zkoušel v Rize, sice v první čtvrtině získal jediný bod, má však potenciál patřit k absolutní špičce soutěže. 

Pechanec, Maruna a Goiš za Zlín, Horák za Havířov
V rámci střídavých startů nastoupili v úterý za extraligový Zlín Antonín Pechanec a Jan Maruna, ve středu pak opačným směrem zamířil obránce Oldřich Horák. Za Zlín v úterý naskočil také Jiří Goiš, útočník Přerova. A dal gól!

Slavii opustila osmička hráčů
Slavia začala s avizovanými změnami v sestavě. Kvůli finančním úsporám opustili mužstvo brankář Alexandr Hylák (nově Plzeň), obránci Marek Drtina s Petrem Hraškem a útočníci Milan Mikulík (K. Vary), Jaroslav Markovič, Michal Dragoun (Hradec K.), Tomáš Jiránek (Ml. Boleslav) a Henri Tuominen (K. Vary). 

Bača mění Litoměřice za Slavii
Mezeru po odcházejících oporách pochopitelně musel někdo zacelit. Slavia se proto dohodla na příchodu Martina Bači, loni obránce vicemistra EBEL Znojma. Přichází na hostování z Hradce Králové, v posledních zápasech ale nastupoval na farmě v Litoměřicích. Ani tam nedostával moc prostoru. Přesun do Slavie by mohl být skvělou příležitostí k restartu. Zpět do Mountfieldu bude mít vyřízené střídavé starty.

Kolařík se vrátil do Slavie
Srdcař se vrací! Pavel Kolařík sice v létě ve Slavii skončil (měl k ní jen vyřízené střídavé starty z Kobry), nezanevřel však na ni a v těžkých časech ji přišel pomoci. Sešívaný dres navlékl už ve středu proti Motoru. Za dva týdny mu bude 44 let, a po Janu Alinčovi je tak druhým nejstarším hráčem, který nastoupil v letošním ročníku WSM Ligy. 

Slavia doplnila kádr o čtyři hráče Plzně
Dalšími novými tvářemi v týmu sešívaných jsou plzeňští obránci Jan Holý s Patrikem Marcelem. První jmenovaný přichází na střídavé starty, Marcel na měsíční hostování. Brankářskou dvojici s Dominikem Frodlem vytvoří Patrik Polívka (hostování do konce sezony). Do útoku přišel produktivní hráč Klatov Vojtěch Tulačka, a to v rámci měsíčního hostování.

Bulík do Litoměřic
Když ho před pár dny Hradec Králové poslal do Litoměřic, odmítl za ně nastoupit. Mountfield zareagoval jeho odchodem. Tomáš Bulík ale nakonec uznal chybu, přiznal, že se unáhlil, a do WSM Ligy přece jen odchází. Má tak šanci zabojovat o návrat do hradecké sestavy. 

Čáp a Barák v Litoměřicích
Jak už bylo zmíněno, obránce Martin Bača odchází do Slavie, zatímco Tomáš Bulík putuje do Litoměřic. Na severu Čech bude v příštích zápasech působit také obránce Zdeněk Čáp. Výměnou za kapitána Aleše Pavlase, který je na dobu neurčitou v Mountfieldu. Odtud budou v Litoměřicích hostovat i Karel Plášil a Jindřich Barák. Jedničkou Stadionu bude pro nadcházející období Jaroslav Pavelka. Pozitivní zprávou je také zlepšující se zdravotní stav Matúše Paločka, Davida Švagrovského a Tomáše Rubeše. Oproti tomu obránce Dominik Málek bude chybět až dva měsíce.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Ze statistik

Kubinčák protrhl střelecké trápení
Až ve čtrnáctém zápase sezony dal svou první branku mostecký útočník Vojtěch Kubinčák. Dosud se hledal a na kontě měl jen jednu asistenci.

Hlinka také prolomil čekání
Také Michal Hlinka si na první trefu v letošním ročníku musel počkat hodně dlouho. Jenže jeho gól proti Litoměřicím mu pořádně zhořkl – AZet prohrál poosmé v řadě. 

Čermák symbolicky otevřel skóre
Bylo to symbolické. Jako první se proti "nové" Slavii prosadil Miloslav Čermák. Právě z Edenu do Českých Budějovic odcházel. 

Tenkrát rozhodl o výhře Kladna
Rytíři dali Benátkám nad Jizerou dvě branky a zvítězili v prodloužení. Obě trefy měl na svědomí Petr Tenkrát (2+0). 

Bulík se uvedl dvěma body
Tomáš Bulík se při premiéře v novém působišti blýskl dvěma body (1+1). Litoměřice po výhře nad Havířovem poskočily na sedmé místo.

Další jistý výkon Pavelky
Za Stadion letos odehrál čtyři zápasy, všechny vyhrál a inkasoval pouze čtyřikrát. Jaroslav Pavelka má skvělou formu. 

Čisté konto Gáby
Slavia nedala podruhé v řadě svému soupeři gól. Tentokrát si čisté konto připsal českobudějovický David Gába

Pýcha nadále vévodí statistice +/-
V hokejovém světě ještě nemá takové jméno, ale kdo ho sleduje, tak ví, že je Pavel Pýcha už letos jedním z nejlepších zadáků WSM Ligy. Skvěle si vede ve statistice +/-, s jedenácti plusovými body dokonce vévodí celé soutěži.

Seman řádí v prodloužení
Letos už dal třetí gól v prodloužení – jihlavský Filip Seman!

Tříbodoví Kusko a Havránek
Horácká Slavia zaskočila Přerov vysokým vítězstvím 5:1. Utkání se mimo jiné povedlo Silvestru Kuskovi a Tomáši Havránkovi, kteří zapsali do statistik po gólu a dvou asistencích.

Hattrick Doležala
Útočník Slovanu Zdeněk Doležal se proti Mostu prosadil hned třikrát. Celkově dal osm gólů a v tabulce střelců je pátý. Tři body, v jeho případě za bilanci 1+2, zapsal také Patrik Poulíček.

Návštěva kola

6 012 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha
Sice byl středeční termín, přesto se v Budvar Aréně tísnilo přes šest tisíc diváků. Utkání bohužel narušila malá skupina fotbalových fanoušků pražské Sparty, jejichž tým hrál v Českých Budějovicích pohárové utkání s Dynamem. Situaci na tribunách musela uklidnit pořadatelská služba.

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 2 024
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Dukla Jihlava – 1 712
HC Stadion Litoměřice vs. AZ Havířov – 840
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Most – 766
HC Benátky nad Jizerou vs. Rytíři Kladno – 405

Zápas Frýdku-Místku s Kadaní se hraje až v úterý 18. října.

Vzkaz českobudějovických fanoušků v zápase se Slavií.

Vzkaz českobudějovických fanoušků v zápase se Slavií. | Foto: Facebook Motoráci

Na utkání Motoru se Slavií se dostali fanoušci fotbalové Sparty. Vytáhli provokativní transparent a schylovalo se ke rvačce mezi fanoušky. Situaci ale uklidnila pořadatelská služba.

Na utkání Motoru se Slavií se dostali fanoušci fotbalové Sparty. Vytáhli provokativní transparent a schylovalo se ke rvačce mezi fanoušky. Situaci ale uklidnila pořadatelská služba. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 15. kola

18:00 HC Dukla Jihlava vs. ČEZ Motor České Budějovice
Poprvé v sezoně změří síly Jihlava s Českými Budějovicemi. Vzájemný zápas z první čtvrtiny byl totiž přesunutý až na prosinec. Bude se navíc jednat o souboj dvou týmů, které nyní mají velmi dobrou formu a i přes špatný vstup se vyšplhali na špici soutěže.

Zápasy 15. kola

Sobota 15. října:
16:00 Rytíři Kladno – AZ Havířov
17:00 SK Trhači Kadaň  – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 HC Most – HC ZUBR Přerov
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov 
17:30 HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou
18:00 HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz