Momenty WSM Ligy: Roubík opustil marodku. Beránek posílil Slavii

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Jaroslav Roubík je zpět! Marodku opustil dřív, než se čekalo. Ústí nad Labem tak bude v příštích kolech zase o něco nebezpečnější. No, o něco... O hodně.

Události 16. kola WSM Ligy

Výsledky

Havířov odvolal trenéra
Poslední tým WSM Ligy – AZ Havířov – mění realizační tým. Končí Štefan Mikeš, kterého na střídačce nahradí jeho dosavadní asistent Martin Janeček a manažer Patrik Rimmel. Více ZDE.

Roubík s Daleckým se uzdravili
Po dvanácti zápasech se v ústecké sestavě objevil klíčový hráč Jaroslav Roubík. Po zranění ramene se vrátil dřív, než se předpokládalo. „Laboroval jsme s ramenem, asi jsem měl přetržený vaz. Chyběl jsem pět a půl týdne, léčba byla dobrá a nyní je rameno v pořádku," uvedl devětatřicetiletý centr pro slovanusti.cz. Marodku opustil i další útočník, od kterého se hodně očekává – Jan Dalecký.   

Koláček asistentem v Kadani
Jaroslav Beck s Josefem Duškem mají nového kolegu. Realizační tým Trhačů rozšířil Kamil Koláček. Prvoligoví fanoušci jeho jméno dobře znají – však patří k ikonám soutěže. V dresu Chomutova dokonce vyhrál kanadské bodování.

Motor spouští kemp pro nejšikovnější hokejisty
České Budějovice přichystaly projekt na podporu talentované mládeže. Zaštítil jej Aleš Kotalík, bývalý reprezentant a dlouholetý hráč NHL. Poznatky budou mladíkům předávat i Radek Bělohlav s Martinem Štrbou. „Je nesmírně důležité pracovat s hráči individuálně. A teď mají ti nejlepší konečně šanci rozvíjet se v našem klubu jako nikdy dřív. Je to otevřený projekt, do kterého budou postupně hráči přibývat, a nebo v něm naopak skončí. Důležité je pouze to, jak na sobě pracují, a to nejen na ledě, ale třeba i ve škole," uvedl pro hcmotor.cz Aleš Kotalík. Více ZDE. České Budějovice jsou navíc blízko získání statutu Akademie ČSLH. 

Prostějov představil retro dresy
Sedmého listopadu se střetnou ve výjimečném zápase České Budějovice s Prostějovem. Utkání bude vysílat ČT Sport, oba týmy navíc nastoupí v retro dresech. Jestřábi právě zveřejnili návrh dresů.

Prostějov nastoupí proti Motoru v památečních černých dresech s logem města a nápisem SKP, který odkazuje na původní název klubu, tedy Sportovní klub Prostějov.

Prostějov nastoupí proti Motoru v památečních černých dresech s logem města a nápisem SKP, který odkazuje na původní název klubu, tedy Sportovní klub Prostějov. | Foto: lhkjestrabi.cz

Vejmelka v reprezentaci
Sezonu začal v mateřské Třebíči, po zranění Marka Čiliaka už chytá za Kometu. V Brně se mu dařilo, čehož si všiml i trenér národního mužstva Josef Jandač, který Karla Vejmelku nominoval na blížící se turnaj Karjala.

Šarvátka Romana s Husákem
V utkání mezi Ústím nad Labem a Frýdkem-Místkem viděli fanoušci pěstní souboj Patrika Husáka a Miloše Romana. Šestnáctiletý mladíček Roman v ní podle redaktora onlajny.com neuspěl. Není divu, ústecký obránce Husák v kariéře shodil rukavice několikrát.

Patrik Husák (Ústí nad Labem) vyhrál bitku nad Milošem Romanem (Frýdek-Místek).

Patrik Husák (Ústí nad Labem) vyhrál bitku nad Milošem Romanem (Frýdek-Místek). | Foto: Radek Žák, sportyusti.cz

Patrik Husák (Ústí nad Labem) vyhrál bitku nad Milošem Romanem (Frýdek-Místek).

Patrik Husák (Ústí nad Labem) vyhrál bitku nad Milošem Romanem (Frýdek-Místek). | Foto: Radek Žák, sportyusti.cz

Kladno s Motorem se utkají v retro zápase
Nejen s Prostějovem, ale také s Kladnem se utkají České Budějovice v retro zápase (sobota 19. listopadu). Rytíři nastoupí v dresech z roku 1996. Bližší informace ZDE

Kladno opět nastoupí v dresu Poldi.

Kladno opět nastoupí v dresu Poldi. | Foto: rytirikladno.cz

Přestupové novinky

Beránek do Slavie
Útočník Hradce Králové Petr Beránek následuje Martina Baču a mění Litoměřice za Slavii. V Edenu má hostování do konce sezony. Za Mountfield může nastoupit formou střídavých startů. Před příchodem na Slavii odehrál bývalý tahoun Znojma čtrnáct prvoligových utkání, ve kterých získal čtyři branky a tři asistence. Třiadvacetiletý útočník také naskočil do jednoho zápasu za Hradec. Při premiéře za sešívané ihned skóroval.

Grebeňuk posílil Prostějov
Spekulace se naplnily. Ruský zadák Alexandr Grebeňuk se po konci v Jihlavě dohodl na smlouvě s Prostějovem. Loni zažil průlomovou sezonu a patřil k nejlepším zadákům celé soutěže. Nyní ale doplatil na konkurenci v jihlavské obraně a Dukla se s ním rozloučila.

Říčka v Havířově
V dresu AZetu se po více než roce objevil Robert Říčka a hned dal gól. Přesto Slezané na Slavii nestačili. Ve Zlíně se sedmadvacetiletému útočníkovi daří, hraje v elitním útoku, jeho návrat do Havířova byl tedy dočasný. 

Čachotský vypomohl Zlínu
Berani se potýkají s marodkou, proto požádali Jihlavu o výpomoc Tomáše Čachotského. Právě ve Zlíně strávil jihlavský lídr minulou sezonu. Čachotský v zápase proti Karlovým Varům zaznamenal jednu asistenci.

Špaček poprvé za Benátky
V minulých sezonách byl Daniel Špaček stabilním členem základní sestavy Benátek nad Jizerou. Letos povýšil do Liberce. První start na farmě zaznamenal teprve ve středu. A hned dal gól. Pojizeřané však schytali od Jihlavy debakl 1:6. 

Alexandr Grebeňjuk.

Alexandr Grebeňjuk. | Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

Ze statistik

Čachotský novým lídrem bodování
Tomáš Čachotský se podílel na vysoké výhře Jihlavy v Benátkách (6:1) třemi asistencemi. S devatenácti kanadskými body tak poskočil na samotné čelo ligového bodování.

Svoboda dál čaruje
Sedm zápasů, sedm výher. Když stál v brance Miroslav Svoboda, Jihlava neprohrála. Předsezonní posila ze Šumperka má fenomenální osobní statistiky – úspěšnost zákroků vyšponoval na 95.48 %, průměr inkasovaných gólů stlačil pod jeden a půl.

Dvougóloví střelci
Hned dvakrát se ve středu večer trefili Josef Skořepa, Aleš Jergl a Tomáš Bulík.

Protrhli čekání na první branku
Richard Diviš, David Dvořáček a Antonín Melka se v 16. kole konečně dočkali první branky v sezoně. 

Chlouba po návratu do Kadaně dál pálí
Po odchodu ze Slavie dal Roman Chlouba gól ve všech třech zápasech, které za Kadaň zatím odehrál. Tentokrát však jeho trefa k vítězství nevedla. 

Šafránek, Kloz i Dostálek přidali další branku
Všichni tři nejlepší střelci WSM Ligy se dokázali prosadit i v 16. kole. Vlastimil Dostálek dal svůj dvanáctý gól v sezoně, David Šafránek s Janem Klozem jedenáctý. 

Návštěva kola

5 077 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Horácká Slavia Třebíč
Fenomén Motor. Víc slov není potřeba.

Další návštěvy: 
AZ Havířov vs. HC Slavia Praha – 1 973
HC ZUBR Přerov vs. SK Trhači Kadaň – 1 891
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Most – 1 421
HC Stadion Litoměřice vs. Rytíři Kladno – 1 320
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Frýdek-Místek – 796
HC Benátky nad Jizerou vs. HC Dukla Jihlava – 292

Šlágr 17. kola

17:00 HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Stadion Litoměřice
Krajské derby bude o to zajímavější, že se Slovan (5.) i Stadion (9.) drží v první desítce tabulky.

Zápasy 17. kola

Sobota 22. října:
17:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice
17:00 HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov
17:00 SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 HC Most – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou
17:30 HC Dukla Jihlava – AZ Havířov
17:30 HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz