Momenty WSM Ligy: Tarkki v Benátkách, první hattrick a Jágr Fantomasem?

Foto: rytirikladno.cz

Za Benátky nad Jizerou si zachytal Tuomas Tarkki, za Frýdek-Místek nastoupil reprezentační bek Bohumil Jank a premiéru v Kladně si odbyl nadějný junior Adam Kubík. I to nabídlo třetí kolo WSM Ligy.

Události 3. kola WSM Ligy

Výsledky

Minuta ticha pro Pavla Lainku
Smutná zpráva zasáhla český hokej – na následky zranění po zásahu pukem zemřel 10. září čtyřiadvacetiletý rozhodčí Pavel Lainka. Mezi prvoligovými hráči měl mnoho přátel. Čest jeho památce.

Vzpomínka na Pavla Lainku v zápase Most – Prostějov.

Vzpomínka na Pavla Lainku v zápase Most – Prostějov. | Foto: Facebook HC Most

Fantomas navštívil Jágra
Dlouholetý fanoušek českého hokeje, který v hledišti nosí masku filmového antihrdiny Fantomase, navštívil Jaromíra Jágra na tréninku v Kladně. „Vypadá to, že já toho Fantomase potom převezmu," smál se Jágr, který sledoval pondělní souboj proti Litoměřicím z hlediště.

„Vypadá to, že já toho Fantomase potom převezmu."

Most znovu selhal v závěru
Mohli mít šest bodů, mají jeden. Most nezvládl ani závěr druhého domácího zápasu. V úvodním kole proti Ústí nad Labem vedl až do 54. minuty 3:1, nakonec prohrál v prodloužení. Tentokrát hráli Severočeši s Prostějovem 3:2, v 56. minutě ovšem vyrovnal Patrik Moskal a v samotném závěru třetí třetiny udeřil Marek Švec. Most tak proti Prostějovu vůbec nebodoval.

Třebíč porazila Motor
Horácká Slavia je po třech kolech se sedmi body druhá. Hodně cenné vítězství si připsala v pondělí, když porazila České Budějovice 3:2.

Mrázek až tři týdny mimo hru
Útočník Třebíče Petr Mrázek je na marodce. Kvůli zranění v oblasti třísel může chybět okolo tří týdnů.

Domácí premiéra Frýdku-Místku
První domácí utkání má za sebou nováček soutěže, Frýdek-Místek. A že to byl zápas! Slezané otočili utkání se Slovanem z 3:6 na 7:6.

Fanoušci Frýdku-Místku v zápase s Ústím nad Labem.

Fanoušci Frýdku-Místku v zápase s Ústím nad Labem. | Foto: hcf-m.cz. Michal Návrat

Esposito potřebuje potrénovat
Do Třebíče odjel Motor bez zraněného Tomáše Nouzy i kanadské posily Angela Esposita. „Domluvili jsme se, že ho necháme týden pořádně potrénovat. Potom ho zkusíme nasadit do zápasu a uvidíme, jak se mu bude dařit,“ řekl pro hcmotor.cz asistent trenéra Martin Štrba. Esposito, který v juniorském věku sbíral jeden úspěch za druhým, je v Českých Budějovicích na měsíční zkoušce.

Premiéra Kubíka
Příležitost mezi muži dostal sedmnáctiletý kladenský junior Adam Kubík. Šanci si vysloužil díky výborným výkonům v juniorce, kde ve čtyřech zápasech získal osm bodů. Premiéra Kubíkovi vyšla, odehrál dobrý zápas.

Slavia vede WSM Ligu
Vzájemný souboj o první místo tabulky zvládla lépe Slavia, která porazila Havířov 2:1.

Přestupové novinky

Ondráček mění Slavii za Litoměřice
Po roce se vrací zpátky do Litoměřic – Stadion posílí osmadvacetiletý forvard Martin Ondráček. Letošní ročník měl zahájit ve Slavii, kde nastupoval v podstatné části uplynulé sezony a odehrál všechny zápasy play off i následné baráže, teď se ale vrací do Stadionu.

Tarkki si zachytal za Benátky nad Jizerou
V Mladé Boleslavi zatím dostává přednost Jan Lukáš, a tak si za Benátky nad Jizerou zachytal Tuomas Tarkki. Šestatřicetiletý Fin pomohl skvělým výkonem k vítězství nad úřadujícím mistrem WSM Ligy – Duklou Jihlava. Tarkki, který si zahrál i za finský nároďák, byl v předcházejících letech jedničkou v JYP Jyväskylä.

Jank pomohl farmě ve Frýdku-Místku
Obránce s reprezentačními zkušenostmi Bohumil Jank se objevil v sestavě Frýdku-Místku ve třetím kole WSM Ligy. Na výhře 7:6 nad Slovanem se podílel dvěma asistencemi.

Sedláček do Šumperka
WSM Ligu opouští Pavel Sedláček. V minulé sezoně byl platným členem havířovského kádru, kde měl na starosti především defenzivní úkoly. A šlo mu to parádně. Letos to zlínský útočník zkoušel ve Frýdku-Místku, doplatil však na velkou konkurenci v jeho útočných řadách a nyní ho jako novou posilu představil Šumperk.

Weinhold v Kadani
Kadaň je nově farmou Karlových Varů, proto je pendlování mezi Energií a Kadaní častým jevem. Tentokrát vypomohl Trhačům devatenáctiletý obránce Martin Weinhold.

Tuomas Tarkki si zachytal za Benátky nad Jizerou.

Tuomas Tarkki si zachytal za Benátky nad Jizerou. | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Ze statistik

Hattrick Chrpy, Kůs nejproduktivnějším hráčem WSM Ligy
Prvním, kdo se v letošní sezoně WSM Ligy radoval ze tří branek, je útočník Kadaně Jakub Chrpa. Na všechny góly mu asistoval Jaroslav Kůs, který vede se sedmi body ligovou produktivitu. Čtyři body zapsal v pondělí večer také jejich spoluhráč Darek Hejcman (1+3). I díky nim doma Kadaň znovu zvítězila, tentokrát 5:3 nad Přerovem.

Dostálek vede tabulku střelců
V dresu kadaňského soupeře se opět dařilo Vlastimilu Dostálkovi. Po třech zápasech má na kontě už pět branek, a vede tak boj o korunu pro krále střelců.

Tříbodoví Machač a Tůma
Vítězství Kladna nad Litoměřicemi (4:2) řídili Patrik Machač a David Tůma. Oba zaznamenali tři kanadské body.

Dvougóloví střelci
Krom Patrika Machače a Vlastimila Dostálka, o nichž už byla řeč, dali ve třetím kole po dvou brankách také Jaroslav Roubík, Petr Kanko a Tomáš Káňa. Všichni tři v gólové přestřelce mezi Frýdkem-Místkem a Ústím nad Labem.

Psota se po zranění uvedl gólem
V úvodních dvou kolech Třebíči chyběl, proti Motoru už ale hrál ve třetím útoku vedle Jana Wasserbauera a Tomáše Havránka. Všichni tři podali dobrý výkon, Matěj Psota ho dokonce korunoval brankou.

Videorozhovor s Janem Milfaitem a sestřih momentů ze zápasu Třebíče s Motorem:

Návštěva kola

1 845 diváků - Rytíři Kladno vs. HC Stadion Litoměřice
Na první zápas přišlo takřka 2 200 diváků, teď návštěva na kladenském ČEZ Stadionu nepřesáhla dva tisíce. Přesto se jedná o návštěvu kola, byť těsně.

Další návštěvy:
SK Horácká Slavia Třebíč vs. ČEZ Motor České Budějovice – 1 830
HC Frýdek-Místek vs. HC Slovan Ústí nad Labem – 1 224
HC Dukla Jihlava vs. HC Benátky nad Jizerou – 1 062
HC Slavia Praha vs. AZ Havířov – 855
SK Kadaň vs. HC ZUBR Přerov – 350
HC Most vs. LHK Jestřábi Prostějov – 253

Fanoušci Kladna v zápase proti Litoměřicím.

Fanoušci Kladna v zápase proti Litoměřicím. | Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

Šlágr 4. kola

18:00 Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha
Před třemi týdny vyhrála Slavia na Kladně vysoko 9:1, Rytíři mají tedy co napravovat. Pražané však pokračují ve výborných výkonech, jsou první a opět chtějí zvítězit.

Další zápasy 4. kola

Středa 14. září:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Most
17:30 HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Frýdek-Místek
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – SK Kadaň
18:00 AZ Havířov – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz