Mora je po 20 letech v play off! Ještě udržet šestku, přeje si Jaroměřský

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

21. února 2016, 18:53

Martin Voltr

Po dlouhých 20 letech se budou v Olomouci hrát extraligové vyřazovací boje! Mora si nedělní výhrou 3:0 v Pardubicích definitivně zajistila minimálně předkolo play off, stále ale drží i pozici pro přímý postup do čtvrtfinále. Východočeskému soupeři udělila v první třetině lekci z efektivity, na dva góly jí totiž stačily pouhé tři střely. „Jasně, že to muselo Pardubice srazit,“ přitakává autor druhé branky Jan Jaroměřský.

Asi každý soupeř už ví, že Dynamo mívá doma skvělý nástup. Vlastně se to potvrdilo znovu, jenže účinek byl naprosto opačný. „Pardubice měly ze začátku tlak. My jsme to vyklekali, Braňo zase zachytal,“ chválí Jaroměřský brankáře Konráda. „Mohlo to být opačně,“ tuší. Jeho tým nejdřív zachránila tyčka a potom měl kliku na druhé straně, když Skrbkova nepřesná dělovka skočila od zadního mantinelu do zad Maxwella a pak za čáru.

Při druhém gólu si pardubický gólman vybral slabší chvilku, když propustil Jaroměřského střelu mezi betony. „Já jsem to ani moc nečekal. Vymýšlel jsem, že budu hnedka nahrávat, ale otevřelo se mi to a zkusil jsem vystřelit. Trenéři nás nabádají, že góly padají všelijaké. První, a dá se říct i ten můj, byly šťastné. Jinak góly moc nevypomáhám,“ komentuje olomoucký bek svou druhou trefu sezony.

„Tady nikdy nebyla žádná extra hvězda, pokud z nás ještě nevyrostou.“

Není divu, že stav 0:2 ještě víc pošramotil už tak dost špatné pardubické sebevědomí. Tři zápasy po pauze, tři porážky a nula bodů už pro Dynamo znamenají víceméně jasné play out. „Jasně, že je to muselo srazit. Třikrát vystřelit na bránu a dát z toho dva góly… Jsou to šikovní kluci, zaplaťpánbu, že se nám je celkem dařilo v přesilovkách eliminovat. I když měli šance.“

Jenže Olomouc, to je v oslabení druhý nejlepší tým extraligy. „Daří se nám. Nebojíme se, že nás puk trefí, a když proletí, ještě je tam gólman. Nejhorší je, že to rozhází mužstvo a někteří kluci se tolik nedostanou do tempa,“ uvědomuje si Jaroměřský.

Úleva byla z kabiny Hanáků nejen cítit, ale i pořádně slyšet. Pět kol před koncem základní části totiž definitivně dostali razítko na postup minimálně do předkola play off! To se jim v nejvyšší soutěži podařilo naposledy v sezoně 1995/96. Zanedlouho poté z města seniorský hokej dokonce na dva roky úplně zmizel, ale teď už je tahle temná doba snad definitivně zapomenuta.

„Je to hezký, na to se nedá nic jinýho říct. Věděli jsme, že nás dobíhají ostatní týmy a už potřebujeme uspět,“ hlásí Jaroměřský na adresu našlapané tabulky. „Před sezonou jsme takhle vysoko nemířili, teď už chceme jenom udržet šestku a dostat se přímo do play off. Pevně věřím, že když ještě mákneme, tak se tam dostaneme. A třeba se nám bude dařit i tam,“ věří 27letý obránce.

Asi málokdo čekal, jak vysoko se Olomouc v základní části dostane. Její soupiska rozhodně nebudí respekt z velkých jmen. „Tady nikdy nebyla žádná extra hvězda, pokud z nás ještě nevyrostou. Zatím nám chybí hráč, který by dával hattricky a vyhrávali jsme s šesti góly. Vyhráváme je se dvěma třemi. Jsme tady už docela dlouho, držíme pospolu a makáme jeden za druhého. To nám přináší ovoce, v tom je asi jediné kouzlo,“ přemýšlí Jan Jaroměřský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz