Mora trápila lídra, pak přišla o vše. Desítka? Bude to drama, ví Knotek

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

29. prosince 2016, 16:03

David Jahoda

Dvakrát proti Ocelářům vedli, nakonec jim ale doma nezůstal ani bod. Dobrý výkon olomouckých hokejistů proti lídrovi tabulky nebyl nic platný. Na svém ledě nebodovali potřetí za sebou a navíc se po dlouhé době ocitli mimo postupovou desítku. „Bude to boj do poslední minuty,“ komentuje dění v tabulce útočník Hanáků Jan Knotek.

Předchozí dva zápasy na domácím ledě se Olomouci hrubě nepovedly, s Pardubicemi bylo rozhodnuto v podstatě po první části, v duelu proti Spartě bylo zase hotovo po druhé třetině. V souboji s Oceláři to už byla jiná písnička, avšak výsledek byl nakonec stejný – nula bodů. „Hráli jsme s Třincem vyrovnanou partii. Bylo to o tom jednom rozhodujícím gólu, který se povedl dát soupeři. Pak už to bylo těžké,“ hodnotil zápas Jan Knotek.

Klíčové pro celý vývoj zápasu bylo, že Hanáci neodskočili do většího náskoku. Jednou, krátce po vstřelení druhé branky, o kterou se postaral právě Knotek, se jim to dokonce povedlo. Puk se ale do Hamerlíkovy branky dostal po zásahu vysokou holí. „Zrovna jsem seděl a neviděl jsem to úplně přesně, ale myslím si, že to byla docela evidentní vysoká hůl. Sudí si byl asi jistý, když nešel ani na video,“ komentoval situaci Knotek.

Tohle nebyl moment, za který by se olomoucká střídačka na hlavní arbitry utkání Pražáka s Pavlovičem zlobila, nelíbilo se jí však posouzení některých zákroků. „Těžko se to hodnotí. Slyšeli jste reakce fanoušků. Některé situace byly sporné, ale museli jsme to vzít tak, jak to bylo,“ nechtěl hledat výmluvy Knotek, jenž v zápase zaznamenal svou desátou trefu v sezoně. Nemuselo však zůstat jen u ní. „Trefil jsem i tyčku, z úhlu jsem zkoušel trefit prázdnou bránu. Následně jsem tam měl ještě jednu šanci z otočky, ale nedokázal jsem to tolik zvednout, takže to gólman chytil,“ mrzelo ho.

Když se Oceláři zásluhou svého kapitána Zbyňka Irgla dostali ve 46. minutě střetnutí poprvé do vedení, následně se už nikam nehnali a soustředili se zejména na defenzívu. „Sami jsme docela koukali, jak zalezli a hlídali výsledek. Říkali jsme si, že za to, jak se stáhli, bychom je mohli potrestat, ale bohužel to nedopadlo,“ smutnil nejlepší střelec Kohoutů v tomto ročníku.

„Těžko se to hodnotí. Slyšeli jste reakce fanoušků. Některé situace byly sporné, ale museli jsme to vzít tak, jak to bylo.“

Po několika týdnech se Hanáci ocitli mimo pozice zaručující postup do předkola play off, i když je pravdou, že ztráta na aktuálně desátou Plzeň je pouze jeden bod. Knotek souhlasí, že v této části tabulky to bude ještě pořádně napínavé. „Drama se určitě čekat dá. Bude to boj do poslední minuty,“ řekl. „Abych ale pravdu řekl, úplně se na to nekoukám, abych nad tím zbytečně nepřemýšlel. Chceme vyhrávat, urvat desítku. Ale abych se po každém utkání díval na tabulku, to ne,“ nechce se Knotek zbytečně zatěžovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz